avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
m13d a scris:

În cazul actelor de violenţă repetate, trebuie să se facă dis­tincţie între situaţiile în care aceste acte au semnificaţia de a chinui victima şi de a-i prelungi suferinţele în mod inutil, faţă de situaţiile în care repetarea loviturilor nu exprimă, prin speci­ficul şi obiectul folosit, decât modalitatea de a realiza uciderea. În acest din urmă caz, nu se face aplicarea agravantei.

Or, modalitatea de realizare a uciderii a fost strangularea. lovirea repetata cu pumnii si picioarele, ruperea costelor, etc, nu sunt modalitati specifice de ucidere ci, dupa parerea mea, in cazul nostru, au avut rolul de a provoca suferinte suplimentare victimei.
Omor simplu clar nu poate fi - este asupra sotiei - si din cate am retinut eu in aceste circumstante se retine calificat sau deosebit de grav, agravanta asupra unui membru de familie se retine numai in cazul in care legea nu o prevede ca agravanta legala, adica expres in norma de incriminare.
Mi-e greu sa dau un exemplu dar as veni cu infractiunea de ... abuz de incredere.
Edit: @Forgotten - nu stiu ce sa zic - din speta reiese ca omul era nervos desi provocarea exista nu are natura unei atenuante, el nu a urmarit sa o ucida nici sa-i provoace suferinte... inca nu sunt convinsa ca este deosebit de grav, asa cum vizualizez eu cazul, omul in nebunia furiei incerca sa-i inchida gura muierii as retine provocarea daca timpul nu ar fi asa de mare si daca nu erau loviturile repetate... hmmm :hm: nu stiu dupa atata carte am sa ma prostesc.
Nu stiu, nu stiu de-astea...:">
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
D.A.M. a scris:

Nu dati cu "parul" :tomato:
Solutia mea : art. 174 coroborat cu art 175 lit c si 176 lit a.
De ce nu s-ar putea corobora? in fapt este o sg infractiune cea de omor dar cu anumite elememte de circumstantiere...

tocmai pt ca e o singura infractiune :)
daca a lovi un om timp de o jumatate de ora si a-i rupe zece coaste nu este cruzime...
D.A.M. a scris:

Nu dati cu "parul" :tomato:
Solutia mea : art. 174 coroborat cu art 175 lit c si 176 lit a.
De ce nu s-ar putea corobora? in fapt este o sg infractiune cea de omor dar cu anumite elememte de circumstantiere...

Asta vroiam si eu sa spun...cum e la talharia savarsita de o persoana mascata intr-un mijloc de transport in comun noaptea...va fi o infr de talharie in forma calificata dar in dispozitiv vor fi trecute toate modalitatile incidente cirumstantelor in care s-a infaptuit.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
rino83, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)