forgotten_sunrise a scris:
concursul e intre art. 174 raportat la art. 175 alin. (1) lit. c) şi d) şi art. 176 alin. (1) lit. a) C. pen., pe de o parte şi în art. 306 C. pen, pe de alta parte! nu se refera la 2 infractiuni de omor 175 cu 176!
Edit: se retin toate elementele dar nu se retine concursul de infractiuni cum spune Rino. asta vreau sa spun! :)
cum adica? pe cuvant, eu nu inteleg! vrei sa zici ca se retine art 174- omorul circumstantiat de 175c)- asupra sotului si 176a)- prin cruzimi? din redactarea instantelor eu inteleg "raportat" in sensul ca art 174 este absorbit in toate celelalte inf de omor;
in speta noastra si eu as spune ca este concurs ideal intre omor calificat si deosebit de grav(doar i-a rupt 10 coaste apasandu-i pieptul cu genunchii, violente exercitate jumatate de ora) iar scuza provocarii nu as retine-o, garagatza femeii nefiind o actiune ilicita; si as dispune si internarea pana se vindeca de tuberculoza, o boala care oricum se trateaza in sanatorii specializate, condamnatul nostru fiind un pericol si ptr ceilalti detinuti.
eu asa am inteles speta asta...acum, cat de bine o fi, nu stiu...tocmai de aceea, te rog, Forgotten, explica-mi ce ai vrut sa spui, mai babeste:)....uneori am impresia ca penalul este scris in chineza :stunned: