Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
forgotten_sunrise a scris:
concursul e intre art. 174 raportat la art. 175 alin. (1) lit. c) şi d) şi art. 176 alin. (1) lit. a) C. pen., pe de o parte şi în art. 306 C. pen, pe de alta parte! nu se refera la 2 infractiuni de omor 175 cu 176!
Edit: se retin toate elementele dar nu se retine concursul de infractiuni cum spune Rino. asta vreau sa spun! :)
cum adica? pe cuvant, eu nu inteleg! vrei sa zici ca se retine art 174- omorul circumstantiat de 175c)- asupra sotului si 176a)- prin cruzimi? din redactarea instantelor eu inteleg "raportat" in sensul ca art 174 este absorbit in toate celelalte inf de omor;
in speta noastra si eu as spune ca este concurs ideal intre omor calificat si deosebit de grav(doar i-a rupt 10 coaste apasandu-i pieptul cu genunchii, violente exercitate jumatate de ora) iar scuza provocarii nu as retine-o, garagatza femeii nefiind o actiune ilicita; si as dispune si internarea pana se vindeca de tuberculoza, o boala care oricum se trateaza in sanatorii specializate, condamnatul nostru fiind un pericol si ptr ceilalti detinuti.
eu asa am inteles speta asta...acum, cat de bine o fi, nu stiu...tocmai de aceea, te rog, Forgotten, explica-mi ce ai vrut sa spui, mai babeste:)....uneori am impresia ca penalul este scris in chineza :stunned:
chiar daca se retine atat savarsirea prin cruzime (omor deosebit de grav) cat si cu premeditare (omor calificat) tot nu se retine concurs ci una singura (omor calificat si deosebit de grav) iar elementele circumstantiale se vor retine in vederea individualizarii pedepsei.
cam asta am inteles eu din ce spune Cioclei! :)
Edit: babeste - 176 (omorul deosebit de grav) absoarbe 175(omorul calificat) si nu se retine concursul intre ele. :)
Nu am urmarit toata discutia, doar m-am uitat fugitiv, si nu stiu daca am inteles bine: concurs intre omor calificat si omor deosebit de grav?:O E ca si cand am spune concurs intre vatamare corporala si vatamare corporala grava.