avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
ch_a a scris:

forgotten_sunrise a scris:

concursul e intre art. 174 raportat la art. 175 alin. (1) lit. c) şi d) şi art. 176 alin. (1) lit. a) C. pen., pe de o parte şi în art. 306 C. pen, pe de alta parte! nu se refera la 2 infractiuni de omor 175 cu 176!
Edit: se retin toate elementele dar nu se retine concursul de infractiuni cum spune Rino. asta vreau sa spun! :)

cum adica? pe cuvant, eu nu inteleg! vrei sa zici ca se retine art 174- omorul circumstantiat de 175c)- asupra sotului si 176a)- prin cruzimi? din redactarea instantelor eu inteleg "raportat" in sensul ca art 174 este absorbit in toate celelalte inf de omor;
in speta noastra si eu as spune ca este concurs ideal intre omor calificat si deosebit de grav(doar i-a rupt 10 coaste apasandu-i pieptul cu genunchii, violente exercitate jumatate de ora) iar scuza provocarii nu as retine-o, garagatza femeii nefiind o actiune ilicita; si as dispune si internarea pana se vindeca de tuberculoza, o boala care oricum se trateaza in sanatorii specializate, condamnatul nostru fiind un pericol si ptr ceilalti detinuti.
eu asa am inteles speta asta...acum, cat de bine o fi, nu stiu...tocmai de aceea, te rog, Forgotten, explica-mi ce ai vrut sa spui, mai babeste:)....uneori am impresia ca penalul este scris in chineza :stunned:

mai sus m-am referit la exemplul dat de D.A.M (link-ul postat de el), prin care vroia sa spuna ca omorul calificat se retine in concurs cu omorul deosebit de grav si in speta noastra (cea cu 10 coaste rupte). numai ca in speta data ca exemplu, cum spuneam si mai sus, nu e vb de concurs intre omor calificat, omor deosebit de grav si art 306 - rele tratamente aplicate minorului si concurs intre omor (raportat la...) si rele tratamente...
am spus ca se retin toate elementele circumstantiale dar nu se retine si concursul intre acestea. adica..daca omorul este savarsit prin cruzimi si totodata pentru ascunderea unei talharii sau piraterii, nu se retin doua infr de omor deosebit de grav in concurs ci una singura dar cu ambele elemente circumstantiale (sau cu 3, 4 elemente, cate sunt) pentru ca ele vor fi avute in vedere la individualizarea pedepsei. tot asa, daca s-ar savarsi un omor asupra sotului prin mijloace care pun in pericol viata mai multor persoane, nu se vor retine 2 infractiuni de omor calificat ci una singura, cu ambele elemente, in vederea individualizarii pedepsei. Apoi, chiar daca se retine atat savarsirea prin cruzime (omor deosebit de grav) cat si cu premeditare (omor calificat) tot nu se retine concurs ci una singura (omor calificat si deosebit de grav) iar elementele circumstantiale se vor retine in vederea individualizarii pedepsei.
cam asta am inteles eu din ce spune Cioclei! :)

Edit: babeste - 176 (omorul deosebit de grav) absoarbe 175(omorul calificat) si nu se retine concursul intre ele. :)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
Nu am urmarit toata discutia, doar m-am uitat fugitiv, si nu stiu daca am inteles bine: concurs intre omor calificat si omor deosebit de grav?:O E ca si cand am spune concurs intre vatamare corporala si vatamare corporala grava.
forgotten_sunrise a scris:

chiar daca se retine atat savarsirea prin cruzime (omor deosebit de grav) cat si cu premeditare (omor calificat) tot nu se retine concurs ci una singura (omor calificat si deosebit de grav) iar elementele circumstantiale se vor retine in vederea individualizarii pedepsei.

cam asta am inteles eu din ce spune Cioclei! :)

Edit: babeste - 176 (omorul deosebit de grav) absoarbe 175(omorul calificat) si nu se retine concursul intre ele. :)

:) pai, e foarte bine ce ai spus ..probabil oi fi citit si eu la un moment dat ca fapta care intruneste elemente circumstantiale ale omorului calificat si ale celui deosebit de grav se va incadra ca o singura infractiune, de omor calificat si deosebit de grav...dar imi iesise cu totul din memorie, de aceea nu am inteles nici ce ai scris inainte :d de mi se parea ceva cu totul inedit :D.. iti multumesc ptr ca m-ai lamurit :)
...incep sa cred ca pentru mine ar fi bine daca si grilele de rationament ar fi redactate tot...la modul "babeste" :)))) :">
T.Claudiu a scris:

Nu am urmarit toata discutia, doar m-am uitat fugitiv, si nu stiu daca am inteles bine: concurs intre omor calificat si omor deosebit de grav?:O E ca si cand am spune concurs intre vatamare corporala si vatamare corporala grava.

:">:">:"> ...promit sa imi fac temele mai bine data viitoare :D
Deci in final se pare ca s-a decis:
Omor deosebit de grav
Mai vin cu una?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)