avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Explicatia autorului ar fi ca reabilitarea si anularea suspendarii sunt prevazute doar in sectiunea III^1 - Suspendarea executarii pedepsei sub supravegere a CP partea generala la articolele 86^5 si 86^6, respectiv la art 85 si 86 din sectiunea III - Suspendarea conditionata.

In cazul celor doua suspendari speciale de la pedeapsa cu inchisoara la locul de munca sau in cazul celei pt abandon de familie nu avem prevazute nprme relative la reabilitare sau anulare, deci se vor aplica normele generale.
alexandra grecu a scris:

De unde trage autorul la care te referi aceste concluzii - că susp.cdt. şi susp.ssuprv. aplicate conf. 86 ind 9 alin 4 cp nu atrag reabilitarea şi nu pot fi anulate ? nu văd textul care instituie excepţia

Asta cu reabilitarea nu stiu de unde e,,,dar in Mitrache sigur zice ca atrage reabilitarea de drept, m-am uitat acum si Streteanu sigur zice ca nu atrage:D
Cat despre anulare,,,stiu si eu ca nu pot fi anulate,,,,si cred ca din cauza ca ele se dispun chiar fara a fi indeplinite conditiile art.81 C.penal,,,eu asa imi explic#-o
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
carmen0602, utilizator
Patrick_ a scris:

Explicatia autorului ar fi ca reabilitarea si anularea suspendarii sunt prevazute doar in sectiunea III^1 - Suspendarea executarii pedepsei sub supravegere a CP partea generala la articolele 86^5 si 86^6, respectiv la art 85 si 86 din sectiunea III - Suspendarea conditionata.

In cazul celor doua suspendari speciale de la pedeapsa cu inchisoara la locul de munca sau in cazul celei pt abandon de familie nu avem prevazute nprme relative la reabilitare sau anulare, deci se vor aplica normele generale.

Explicatia este in structura articolelor si sectiunilor din CP
mi se pare ilogica dispunerea celor două măsuri de individualizare în cazurile speciale si lipsirea de efectul dat de lege acestora -reabilitarea de drept , fără un text de lege care să prevada aceasta ; cu anularea este discutabil, dar reabilitarea nu... mi se pare adăugare la lege
Suspendarea in cazurile generale, se poate dispune doar in cazul in care fapta si urmarile au un grad mai scazut de pericol si in primul rand, scopul pedepsei poate fi atins si in cazul aplicarii masurii (adica a suspendarii). Avand in vedere acestea, si a faptului ca cel caruia i se aplica nu mai savarseste alte infractiuni, se deroga de la posibilitatea reabilitarii doar dupa trecerea unui interval de timp si de la indeplinirea anumitor conditii de catre cel condamnat. Astfel cel condamnat va fi reabilitat de drept la expirarea acelui termen al pedepsei.

Suspendarile speciale (cea de la executarea la locul de munca, sau cea pt abandon de familie) au alt temei legal si anume acela ca cel condamnat nu mai este apt sa execute pedeapsa sau si-a inceplinit obligatia pt care a fost condamant. Astfel se aplica masura suspendarii indiferent daca respecta celelalte conditii amintite la suspendarea generala.
De aceea reabilitarea sau anularea nu se mai aplica la fel.

Mie mi se pare logic sa fie asa (acum, pt ca la examenul din iarna mi se parea altfel :) )
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)