Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Faptele inculpatului, de a se prezenta in fata notarului public ca fiind o alta persoana-proprietar al terenurilor inscrise intr un certificat de mostenitor- si, sub aceasta identitate, de a declara necorespunzator adevarului ca el este singurul mostenitor si proprietar al terenurilor pe care le instraineaza, determinand prin actiunile sale notarul public sa intocmeasca un inscris oficial(act notarial) in care sa ateste imprejurari necorespuzatoare adevarului, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de fals privind identitatea, fals in decaratii si ale participatiei improprii la infractiunea de fals intelectual
eu nu am citit udroiu...nu va contrazic,,,era doar o parere,,,ma gandeam ca daca raspunde pt fals in declaratii, care este un fel de fals intelectual mai special, atunci nu raspunde si pt participatie...ca se absorb,,,nu stiu#-o :(
Shiminutza a scris:
Grila Obligatii:
Daca plata este facuta unui incapabil, atunci:
a) este lovita de nulitate relativa
b) debitorul va plati din nou celui imputernicit sa primeasca plata pentru incapabil
c) debitorul nu va fi obligat sa plateasca a doua oara, daca va dovedi ca prima plata a profitat creditorului incapabil
c)
In acest caz cele doua nu se absorb (uzul de fals si falsul in declaratii). Deci cred ca ar trebui sa raspunda pentru instigare improprie.
Dar cine mai stie daca o fi buna logica asta :(