Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
Infractiunea de fals privind identitatea:
a) se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase
b) nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase
c) absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.
B si,,,C(cred):D
Tot din Udroiu:
2. In situatia in care o persoana da o declaratie falsa la notar ca este unic mostenitor al defunctului, si apoi depune actul astfel obtinut la autoritatile competente in vederea obtinerii unui imobil confiscat fara titlu, iar falsul este descoperit inainte de restituirea imobilului se va retine:
a) fals in declaratii, uz de fals, tentativa la inselaciune
b) fals in declaratii si tentativa la inselaciune
c) fals in declaratii, participatie improprie la fals intelectual si tentativa la inselaciune
Grila Obligatii:
Daca plata este facuta unui incapabil, atunci:
a) este lovita de nulitate relativa
b) debitorul va plati din nou celui imputernicit sa primeasca plata pentru incapabil
c) debitorul nu va fi obligat sa plateasca a doua oara, daca va dovedi ca prima plata a profitat creditorului incapabil
Patrick_ a scris:
Tot din Udroiu:
2. In situatia in care o persoana da o declaratie falsa la notar ca este unic mostenitor al defunctului, si apoi depune actul astfel obtinut la autoritatile competente in vederea obtinerii unui imobil confiscat fara titlu, iar falsul este descoperit inainte de restituirea imobilului se va retine:
a) fals in declaratii, uz de fals, tentativa la inselaciune
b) fals in declaratii si tentativa la inselaciune
c) fals in declaratii, participatie improprie la fals intelectual si tentativa la inselaciune
Referitor la aceasta grila am intrebat despre problema cu absorptia falsului intelectual de catre falsul in declaratii.
Raspunsul corect este cel de la varianta b)
De ce nu se retine si instigare improprie la fals intelectual?
Na nu stiu cum sa iti explic,,,cand am vazut grila mi se parea normal ca raspunsul sa fie B, dar cand sa argumentez de ce nu e C,,,,:D,,,ma gandesc ca e vorba de o declaratie a mostenitorului,,,,e ca si la politie: daca dai o declaratia "falsa" politistul care o consemneaza sav. infr de fals intelectual???!!!,,,sper ca nu vb aberatii,,,,