avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
carmen0602 a scris:

Patrick_ a scris:

Infractiunea de fals privind identitatea:
a) se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase
b) nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase
c) absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.

B si,,,C(cred):D

Grila este una din cele date la examenul de la iNM din 2009.
Raspunsul corect este dat ca fiind doar cel de la varianta b).
Cu toate acestea am citit foarte clar in Udroiu ca in acest caz falsul privind identitatea absoarbe uzul de fals.
Si semnatura lui Udroiu este pe acele subiecte :(

PS
Am inteles acum cu m e cu delapidarea. Ceea ce nu imi e era clar era faptul ca in definitita infractiunii de la art 215^1 nu se vorbeste nimic despre prejudiciu / paguba.
Patrick_ a scris:

Tot din Udroiu:

2. In situatia in care o persoana da o declaratie falsa la notar ca este unic mostenitor al defunctului, si apoi depune actul astfel obtinut la autoritatile competente in vederea obtinerii unui imobil confiscat fara titlu, iar falsul este descoperit inainte de restituirea imobilului se va retine:
a) fals in declaratii, uz de fals, tentativa la inselaciune
b) fals in declaratii si tentativa la inselaciune
c) fals in declaratii, participatie improprie la fals intelectual si tentativa la inselaciune

Referitor la aceasta grila am intrebat despre problema cu absorptia falsului intelectual de catre falsul in declaratii.
Raspunsul corect este cel de la varianta b)
De ce nu se retine si instigare improprie la fals intelectual?
Shiminutza a scris:

Grila Obligatii:
Daca plata este facuta unui incapabil, atunci:
a) este lovita de nulitate relativa
b) debitorul va plati din nou celui imputernicit sa primeasca plata pentru incapabil
c) debitorul nu va fi obligat sa plateasca a doua oara, daca va dovedi ca prima plata a profitat creditorului incapabil

c)
Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:

Tot din Udroiu:

2. In situatia in care o persoana da o declaratie falsa la notar ca este unic mostenitor al defunctului, si apoi depune actul astfel obtinut la autoritatile competente in vederea obtinerii unui imobil confiscat fara titlu, iar falsul este descoperit inainte de restituirea imobilului se va retine:
a) fals in declaratii, uz de fals, tentativa la inselaciune
b) fals in declaratii si tentativa la inselaciune
c) fals in declaratii, participatie improprie la fals intelectual si tentativa la inselaciune

Referitor la aceasta grila am intrebat despre problema cu absorptia falsului intelectual de catre falsul in declaratii.
Raspunsul corect este cel de la varianta b)
De ce nu se retine si instigare improprie la fals intelectual?

Na nu stiu cum sa iti explic,,,cand am vazut grila mi se parea normal ca raspunsul sa fie B, dar cand sa argumentez de ce nu e C,,,,:D,,,ma gandesc ca e vorba de o declaratie a mostenitorului,,,,e ca si la politie: daca dai o declaratia "falsa" politistul care o consemneaza sav. infr de fals intelectual???!!!,,,sper ca nu vb aberatii,,,,
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:

Na nu stiu cum sa iti explic,,,cand am vazut grila mi se parea normal ca raspunsul sa fie B, dar cand sa argumentez de ce nu e C,,,,:D,,,ma gandesc ca e vorba de o declaratie a mostenitorului,,,,e ca si la politie: daca dai o declaratia "falsa" politistul care o consemneaza sav. infr de fals intelectual???!!!,,,sper ca nu vb aberatii,,,,

Am citit mai multe decizii ale instantelor in care se retine participatia improprie la falsul intelectual savarsit de un notar in cazul in care cineva face declaratii neadevarate cu intentia de a produce efecte juridice, In ceste cazuri notarul savarseste fals intelectual fara vinovatie, iar cel ce face declaratiile este instigator.
Nu e asa?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)