avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Raspunsuri:

La primul set de grile:
1 (cea cu hotul surprins la usa) - raspunsul corect e c). Intrebarea mea e de ce nu se retine tentativa la furt calificat?
2. (cea cu delapidarea) - raspunsrile corecte sunt a) si c). Intrebarea mea e de ce se conditioneaza delapidarea de producerea unei pagube? Si daca nu se produce nici o paguba de ce se retine doar abuzul in serviciu?

La al doilea set de grile:
1. (cea cu nerespectarea hot judecatoresti) - raspunsul corect e b). Nu am inteles de ce e b) avand in vedere acel "indiferent".
2. (cea cu notarul) - raspunsul corect e b). Nu am inteles de ce nu se retine si instigarea improprie la falsul intelectual. Falsul in declaratii absoarbe si falsul intelectual?

La al treilea set de grile (cele cu infractiunile de fals):
Raspunsurile sunt:
1. b)
2. a)
3. a), b)
Nu inteleg exact cum se face distinctia intre inscrisuri oficiale si inscrisuri sub semnatura privata. Deci condica de prezenta sau delegatia de avocat sunt inscrisuri oficiale?

La al patrulea set de grile:
1. (cea cu abandonul de familie) - raspunsul corect e b). Nu inteleg cum daca platesti doar din doua in doua luni pensia la care esti obligat nu savarsesti infractiunea de abandon de familie.
2. (cea cu asocierea pentru savarsirea unei infractiuini) - raspunsurile corecte sunt a), b). Nu mi-e clar cum e cu "insitgarea la sprijinirea" si "complicitatea prin sprijinire".

Pareri?

Infractiunea de fals privind identitatea:
a) se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase
b) nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase
c) absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.
Patrick_ a scris:

Nu inteleg exact cum se face distinctia intre inscrisuri oficiale si inscrisuri sub semnatura privata. Deci condica de prezenta sau delegatia de avocat sunt inscrisuri oficiale?

Orice inscris sub semnatura privata din momentul in care este inregistrat/autentificat devine un inscris oficial si se realizeaza astfel continutul infractiunii de fals in inscrisuri oficiale.
Patrick_ a scris:

Infractiunea de fals privind identitatea:
a) se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase
b) nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase
c) absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.

B si,,,C(cred):D

Edit: Patrick, intrebai la un moment dat: 1).de ce conditioneaza delapidarea de producerea unei pagube?!
Opinia majoritara sustine ca nu exista delapidare daca nu se produce o paguba unitatii, deoarece infractiunea de delapidare nu este o infractiune de pericole ci o infractiune indreptata impotriva patrimoniului=> nu este de conceput fara producerea unei pagube.....eu asa am retinut!
2). Falsul in declaratii absoarbe falsul intelectual?! Falsul in declaratii este o forma speciala a falsului intelectual.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
carmen0602, utilizator
Grila Obligatii:
Daca plata este facuta unui incapabil, atunci:
a) este lovita de nulitate relativa
b) debitorul va plati din nou celui imputernicit sa primeasca plata pentru incapabil
c) debitorul nu va fi obligat sa plateasca a doua oara, daca va dovedi ca prima plata a profitat creditorului incapabil

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)