Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu inteleg ce vrei tu sa zici,,,doar ca eu ma gandeam ca din moment ce cel care face declaratia raspunde pt fals in declaratii(care e tot un fals intelectual) nu trebuie sa mai raspunda si pt participatia aia improprie pt ca prin acelasi "act" el savarseste falsul in declaratii iar notarul falsul intelectual(fara vinovatie). Se pare ca altfel nu stiu sa ma exprim si deja ma invart in jurul cozii,,,poate incearca altcineva sa ii dea de capat...eu ma dau batuta :D
Deyanira a scris:
isis23 a scris:
Scoaterea de sub urmarire penala pentru art. 10 lit b.1 se da numai prin ordonanta indiferent daca a fost sau nu pusa in miscare actiunea penala. Clasarea pentru ca nu exista invinuit in cauza nu exclude si incidenta lui b1. atunci cand insasi fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. Prin urmare , atunci cand avem fapta cu b1 si nu exista invinuit in cauza , scoaterea de sub urmarire penala se da numai prin ordonanta
Dar evaluarea gradului de pericol social concret are in vedere si anumite criterii "personale", scopul urmarit, persoana si conduita faptuitorului... nu stiu daca e ok sa se dispuna clasarea pe art 10 b1. ai gasit pe undeva vreo referire la asta?
Si eu stiu ca, clasarea nu este posibila in cazul prevazut de art.10 lit b1 deoarece lipsa invinuitului impiedica o apreciere asupra imprejurarilor cauzei, gradul de pericol social al faptei se stabileste si in functie de persoana si conduita faptuitorului.
[ Art.18.1 c.pen, la evaluarea pericolului social se tine seama de persoana care a savarsit fapta DACA ESTE CUNOSCUT. Prin urmare poate fi apreciat pericolul social si fara ca faptuitorul sa fie cunoscut