avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

carmen_miron a scris:

si daca doi comit aceeasi fapta in acelasi moment,conditii, timp ce vrei tu ... fara sa existe legatura subiectiva intre ei ce e? fiecare e autor sau e autorat ... serios eu nu pricep ...

Carmen , vezi raspunsul dat lui Patrick. Sper ca m-am facut inteleasa.

Deci existenta sau inexistenta legaturii subiective intre autori nu are nici o relevanta?
Daca sunt mai multe persoane participante dar numai una savarseste acte de executare avem autorat.
Iar daca avem maimulte persoane care savarsec acte de executare, indiferenta daca au vreo stiinta una de alta sau nu, avem coautorat?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

sairi a scris:

Intrebarea 93,G1 INM 2010:''In procesul penal,inst de jud poate administra pt solutionarea act civ:a)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala;b)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala civila;c)atat mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala,cat si cele prevazute de legea procesuala civila.''.Se da ca si raspuns corect a),eu zic b).Ce credeti?(e posibil sa-mi scape mie ceva...)

Eu cred ca e a)
Dar nu stiu acuma cum as putea sa explic asta.

Eu am retinut aspectul asta de la curs si mi-am pus intrebarea , de ce ?
Explicatia mea ar fi , ca actiunea penala merge in paralel cu actiunea civila si nu separat. Ar fi anevoios ca ambele actiuni sa mearga separat , in conditiile in care actiunea civila este subsidiara celei penale. Asa cred ..eu
isis23 a scris:

Explicatia mea ar fi , ca actiunea penala merge in paralel cu actiunea civila si nu separat. Ar fi anevoios ca ambele actiuni sa mearga separat , in conditiile in care actiunea civila este subsidiara celei penale. Asa cred ..eu

Ar mai fi o explicatie, cred eu.
Actiunea civila este una accesorie actiunii penale, ambele facand parte din procesul penal. Iar in procesul penal avem definite clar in lege mijloacele de proba, care difera in oarecare masura cu cele din procesul civil.
Deci ambelor actiuni (civila si penala) exercitate in procesul penal, li se vor aplica reglementarile referitoare la probe, mijloace de proba si procedee probatorii conform legii penale.
E parerea mea.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

sairi a scris:

Intrebarea 93,G1 INM 2010:''In procesul penal,inst de jud poate administra pt solutionarea act civ:a)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala;b)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala civila;c)atat mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala,cat si cele prevazute de legea procesuala civila.''.Se da ca si raspuns corect a),eu zic b).Ce credeti?(e posibil sa-mi scape mie ceva...)

Eu cred ca e a)
Dar nu stiu acuma cum as putea sa explic asta.

Eu zic ca se creeaza o inechitate.Daca actiunea civila este promovata la instanta civila,este guvernata de legea civila.Ar fi o nedreptate ca cel care alatura actinea civila actiunii penale, in procesul penal sa beneficieze de mai multe drepturi.Chiar am citit asta undeva si mi se pare just sa fie asa.
Daca avem o singura persoana si nici un participant = autor al infractiunii
Daca avem o singura persoana si un participant ( instigator sau complice )= autorat
Daca avem doua persoane cu legatura subiectiva , indiferent daca mai partcipa sau nu si alte persoane ca complici sau instigatori = coautorat
Daca avem mai multe persoane care realizeaza actiunea incriminata dar fara legatura subiectiva = fiecare este autor.( nu trebuie uitate situatiile unde infractiunile in persona propria , care nu au forma coautoratului chiar daca este legatura subiectiva )

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)