Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
carmen_miron a scris:
si daca doi comit aceeasi fapta in acelasi moment,conditii, timp ce vrei tu ... fara sa existe legatura subiectiva intre ei ce e? fiecare e autor sau e autorat ... serios eu nu pricep ...
Carmen , vezi raspunsul dat lui Patrick. Sper ca m-am facut inteleasa.
sairi a scris:
Intrebarea 93,G1 INM 2010:''In procesul penal,inst de jud poate administra pt solutionarea act civ:a)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala;b)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala civila;c)atat mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala,cat si cele prevazute de legea procesuala civila.''.Se da ca si raspuns corect a),eu zic b).Ce credeti?(e posibil sa-mi scape mie ceva...)
Eu cred ca e a)
Dar nu stiu acuma cum as putea sa explic asta.
Eu am retinut aspectul asta de la curs si mi-am pus intrebarea , de ce ?
Explicatia mea ar fi , ca actiunea penala merge in paralel cu actiunea civila si nu separat. Ar fi anevoios ca ambele actiuni sa mearga separat , in conditiile in care actiunea civila este subsidiara celei penale. Asa cred ..eu
Eu zic ca se creeaza o inechitate.Daca actiunea civila este promovata la instanta civila,este guvernata de legea civila.Ar fi o nedreptate ca cel care alatura actinea civila actiunii penale, in procesul penal sa beneficieze de mai multe drepturi.Chiar am citit asta undeva si mi se pare just sa fie asa.
Patrick_ a scris:
sairi a scris:
Intrebarea 93,G1 INM 2010:''In procesul penal,inst de jud poate administra pt solutionarea act civ:a)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala;b)numai mijloacele de proba prevazute de legea procesuala civila;c)atat mijloacele de proba prevazute de legea procesuala penala,cat si cele prevazute de legea procesuala civila.''.Se da ca si raspuns corect a),eu zic b).Ce credeti?(e posibil sa-mi scape mie ceva...)
Eu cred ca e a)
Dar nu stiu acuma cum as putea sa explic asta.
Eu am retinut aspectul asta de la curs si mi-am pus intrebarea , de ce ?
Explicatia mea ar fi , ca actiunea penala merge in paralel cu actiunea civila si nu separat. Ar fi anevoios ca ambele actiuni sa mearga separat , in conditiile in care actiunea civila este subsidiara celei penale. Asa cred ..eu