avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
carmen0602 a scris:

Ms, Patrick,,,,dar eu ziceam de Procedura Civila,,,,,:D

:D Nici nu stiam ca este si la CPC un art neconstitutional.
Patrick_ a scris:

carmen0602 a scris:

Ms, Patrick,,,,dar eu ziceam de Procedura Civila,,,,,:D

:D Nici nu stiam ca este si la CPC un art neconstitutional.

eu imi amintesc ca a postat cineva la un moment dat si un art la proc . civila....sper sa nu ma insel :(
Art. 322 pct.9 .....decizia 233 / februarie /2011
Despre acesta este vorba ?
Da, acel art a fost declarat neconstitutional, dar el nu are legatura cu L 202/2010.
E destul de interesant faptul ca acel articol e demult in CPC si pana acum nu s-a gasit nimei sa-l atace la CC, cu toate ca motivarea Curtii e destul de simpla.

Edit:
Si pana la urma ce se pune in locul acelui art?
Ce se intampla in cazurile in care CEDO constata incalcarea drepturilor unei persoane printr-o hot jud?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Cand un articol de lege este declarat neconstitutional, legislativul are obligatia sa il modifice intr-un anumit termen. Pana atunci respectivul articol nu isi produce efecte ,pentru ca decizia curtii constitutionale va fi invocata de orice persoana interesata. In principiu trebuie modificat. Dar nu ar fi de mirare sa ramana asa, pentru ca nu e prima data cand in urma unei decizii CC , nu se schimba nimic.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)