avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sairi a scris:

Eu zic ca se creeaza o inechitate.Daca actiunea civila este promovata la instanta civila,este guvernata de legea civila.Ar fi o nedreptate ca cel care alatura actinea civila actiunii penale, in procesul penal sa beneficieze de mai multe drepturi.Chiar am citit asta undeva si mi se pare just sa fie asa.

Dar totusi actiunea civila din procesul penal are la baza savarsirea unei infractiuni. Mie mi e se pare normal ca si mijloacele de reparatie a dauneleor morale sau materiale sa fie mai exigente si mai usor de realizat pt partea vatamata decat in cazul unui simplu conflict civil.
Parerea mea.
isis23 a scris:

Daca avem o singura persoana si nici un participant = autor al infractiunii
Daca avem o singura persoana si un participant ( instigator sau complice )= autorat
Daca avem doua persoane cu legatura subiectiva , indiferent daca mai partcipa sau nu si alte persoane ca complici sau instigatori = coautorat
Daca avem mai multe persoane care realizeaza actiunea incriminata dar fara legatura subiectiva = fiecare este autor.( nu trebuie uitate situatiile unde infractiunile in persona propria , care nu au forma coautoratului chiar daca este legatura subiectiva )

Multumesc. Am inteles.
Deci avem si posibilitatea sa existe mai multe persoane care savarsesc infractiunea in calitatea de autorat.

Dar totusi: de ce in grila D-lui Udroiu nu e apare ca fiind corecta instigarea ca si participatie penala? putem avea instigator fara sa avem participatie penala?
Da , cred ca Udroiu avea in vedere faptul ca instigatorul raspunde pentru instigare neurmata de executare. El raspunde oricum , indiferent daca s-a realizat sau nu o forma de participatie penala.
Asa cred....
Este o intrebare ,,,asa intr-un fel, cum sa zic,,,,,,#-o
la un moment dar era un post in care un art. din CPC era declarat neconstitutional,,,ceva modificare din L.202....nu mai gasesc pagina...nu stiti careva despre ce art. e vorba??? multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
carmen0602, utilizator
Va propun o grila de civil data la INM in 2008:

Posesorul de buna-credinta:
a) spre deosebire de uzufructuar, nu dobandeste proprietatea fructelor naturale, industriale, si civile decat pe masura perceperii lor.
b) nu poate opune buna sa credinta intr-o actiune posesorie intentata impotriva sa.
c) nu isi pierde aceasta calitate, de care se prevaleaza pentru dobandirea fructelor, decat de la data admiterii actiunii in revendicare

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)