avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Nu poti sa spui "autori" si sa o incadrezi la 211 alin 2 lit a " de doua sau mai multe persoane impreuna".
Adica, agravanta de mai sus se aplica numai in caz de complicitate concomitenta sau coautorat.
Sau nu au actionat impreuna? Sunt doua talharii dinstincte?Atunci unde-i violenta celui care numai a sustras geanta?
Pt. asta eu ii incadrasem unul in furt calificat si celalat in talharie, insa dupa cele citite... nici coautori nu pot spune caci B nu l-a ajutat in privinta violentei pe A.
Sunt spete pe care Streteanu ni le pune in examen asa ca ar fi bine sa ii intelegem rationamentul, daca el ne expune speta ca fiind incorecta, iar instanta ii califica coautori, B face apel pt complice Streteanu nu considera valabila niciuna dintre solutii inseamna prin deducere caci deja nu mai inteleg penal ca vor fi autori, fiecare raspunde independent pt. talharie.
m13d a scris:

Pt. asta eu ii incadrasem unul in furt calificat si celalat in talharie, insa dupa cele citite... nici coautori nu pot spune caci B nu l-a ajutat in privinta violentei pe A.
Sunt spete pe care Streteanu ni le pune in examen asa ca ar fi bine sa ii intelegem rationamentul, daca el ne expune speta ca fiind incorecta, iar instanta ii califica coautori, B face apel pt complice Streteanu nu considera valabila niciuna dintre solutii inseamna prin deducere caci deja nu mai inteleg penal ca vor fi autori, fiecare raspunde independent pt. talharie.

mai ...nu tre sa exercite violenta amandoi! toti autorii spun ca e suficient ca unul sa exercite doar violenta iar celalalt doar furtul! a scris si petra mai sus si am "repezit-o" spunandu-i ca toata lumea e de acord cu asta dar se pare ca nu chiar toata lumea! :P
Ce ma enerveaza cel mai mult la spete este ca nu dau detalii, asa cum le gasesti in mod normal in dosar si pentru ca ma feresc sa intuiesc si sa adaug elemente noi, raspunsul corect este nu ma pot decide.
De ce a folosit violenta primul? Pentru a lua berile? Al doilea stia ca primul foloseste violenta pentru ai lua berile? Sau violenta nu are legatura cu furtul, cel putin pentru a doua persoana?
petra13 a scris:

Nu poti sa spui "autori" si sa o incadrezi la 211 alin 2 lit a " de doua sau mai multe persoane impreuna".
Adica, agravanta de mai sus se aplica numai in caz de complicitate concomitenta sau coautorat.
Sau nu au actionat impreuna? Sunt doua talharii dinstincte?Atunci unde-i violenta celui care numai a sustras geanta?

nu sunt doua talharii distincte, e una singura in coautorat. dar eu ziceam, ca daca articolul..respectiv incrimineaza fapta doar daca e savarsita de cel putin doua pers impreuna, ce rost are sa spui ca au savarsit-o in coautorat din moment ce prin ipoteza nu putea fi vorba decat de cel putin doi participanti. insa eu, in momentul la care am facut rationamentul respectiv, nu am luat in calcul posibilitatea participarii sub forma coautoratului.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)