avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
@Ayaz: ar fi de preferat sa aducem contraargumente la argumentele care se aduc aici pro sau contra unor solutii si nu sa venim cu cu decizii ale instantelor. jurisprudenta nu e izvor de drept! in plus, s-a dovedit ca, nu de putine ori, instantele mai si gresesc! daca venim cu un copy/paste aici si spunem ca instanta cutare a decis in cutare fel nu inseamna ca am argumentat. tu ai insirat pe o pagina ce solutie a dat instanta insa ce ai subliniat cu bold nu reprezinta un contraargument la argumentul meu. :)
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
Asa cum reiese din continutul legal al infractiunii de talharie, lovirea si alte violente fac parte din acest continut, deci sunt absorbite. De asemenea, talharia mai absoarbe si alte infractiuni, precum: furt, amenintare, lipsire de libertate pe durata agresiunii.
Fiind o infractiune complexa, aceasta trebuie sa aiba in continutul ei doua infractiuni distincte si in raport de pericolul social dintre ele si limitele de pedeapsa in care se incadreaza fiecare, aceasta ( in speta, talharia ) va absorbi sau va fi in concurs cu a doua infractiune din continutul ei.

edit: solutia instantei - care este o speta din Dobrinoiu - :) am dat-o in prima parte, iar in rest, "am insirat" din ceea ce mai stiu si eu si mi-aduc aminte din autorii studiati.:)

P.S. In vara a fost o speta, din acest autor, subiect la examen. Cand voi avea timp, poate voi posta si speta in cauza.:)
Ayaz, utilizator
Ayaz a scris:

Asa cum reiese din continutul legal al infractiunii de talharie, lovirea si alte violente fac parte din acest continut, deci sunt absorbite. De asemenea, talharia mai absoarbe si alte infractiuni, precum: furt, amenintare, lipsire de libertate pe durata agresiunii.
Fiind o infractiune complexa, aceasta trebuie sa aiba in continutul ei doua infractiuni distincte si in raport de pericolul social dintre ele si limitele de pedeapsa in care se incadreaza fiecare, aceasta ( in speta, talharia ) va absorbi sau va fi in concurs cu a doua infractiune din continutul ei.

Tu vorbesti pur teoretic acum si sunt de acord cu tine ca absoarbe infractiunile respective. Dar le absoarbe numai in masura in care au avut ca scop sustragerea!Eu am spus ca violentele nu au fost orientate in totalitate catre realizarea scopului ci ca parte dintre ele au fost "bonus"
forgotten_sunrise, utilizator
:D Daca ar fi fost bonus, cred ca ar fi trebuit sa depaseasca cele 15 zile de ingrijiri medicale si atunci, in functie de gravitatea rezultatului, fapta ar fi putut sau nu sa intre in concurs.
Ayaz a scris:

:D Daca ar fi fost bonus, cred ca ar fi trebuit sa depaseasca cele 15 zile de ingrijiri medicale si atunci, in functie de gravitatea rezultatului, fapta ar fi putut sau nu sa intre in concurs.

Cand am spus "bonus" nu m-am referit la gravitatea urmarilor ci la faptul ca au fost peste cat ar fi fost necesar pt sustragere. Poti sa bati pe cineva o ora si sa aiba nevoie de o zi de ingrijiri medicale sau poti sa-i dai un singur pumn si sa-l bagi in spital 3 luni. Dar daca il bati o ora si apoi ii sustragi un bun, nu cred ca ai muncit atata doar in scopul sustragerii ci ai vrut sa-i mai aplici si o corectie. Din speta nu reiese ca au batut-o pe femeie o ora dar reiese ca femeia a incasat lovituri repetate de la toti 3 iar asta presupune o oarecare desfasurare in timp. Mie mi se pare ca au batut-o si gratuit dar daca toata lumea sustine ca nu, probabil ca doar mi se pare :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)