avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Executron a scris:

Mai am si eu intrebare la penal general... :">

Nea Udroiu mentioneaza ca in cazul nerespectarii masurilor de supraveghere in situatia suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazul minorilor (art. 110 ind. 1 C.Pen) instana poate sa revoce suspendarea SAU sa dispuna prelungirea termenului de incercare cu inca 3 ani, facand aplicare art. 86 ind. 4. (p. 169 in Udroiu)

Ei bine asa era forma initiala a lui art. 86 ind 4 DAR dupa Legea 278/2006 NU mai exista posibilitatea prelungirii termenului de incercare.... A uitat don' udroiu sa modifice tratatul sau SAU considera c-a suprevietuit prevederea in cazul minorilor, chiar daca de drept comun a fost abrogata?...:O

Alineatele 3 si 4 ale art.81 au fost abrogate , dar in alin. 2 al art.110.1 inca se face trimitere la ele , fiind vorba de o necorelare cu modificarile intervenite prin legea nr.278/2006
Nota este a lui Tudorel Toader.
Este o scapare a lui Udroiu. Au fost abrogate fara nici o exceptie
Mersi! =D> Prin 278/2006 au eliminat multe dar observ c-au uitat sa modifice in consecinta si art. 110 ind. 1. Mi se pare o scapare cam mare din partea lui Udroiu, este prima data cand citesc asa ceva in orice tratat, tinand cont c-au trecut 5 ani din 2006...
Eu am cartea lui Udroiu de procedura penala (partea generala si partea speciala) editura CH Beck 2010, dar nu am gasit partea aceea cu prelungirea termenului de incercare cu 3 ani.
Voi in ce cartea ati gasit asta?
Intrebare procedura penala:

art 70 alin 3:
"Daca invinuitul sau inculpatul consimte sa dea o declaratie, organul de urmarire penala, inainte de a-l asculta, ii cere sa dea o declaratie, scrisa personal, cu privire la invinuirea ce i se aduce. "

Declaratia scrisa personal trebuie sa o dea de fiecare data cand este ascultat in legatura cu aceeasi cauza sau doar inaintea primei ascultari?
Care este roulul acestei declaratii "scrise personal"?
Dupa ce invinuitul sau inculpatul da aceasta declaratie, el este ascultat in legatura cu aceeasi fapta si imprejurari, iar ceea ce declara este consemnat de org de UP in formularele cu regim special prevazute la art 89^1, formulare care se introduc in dosarul cauzei. Acele declaratii scrise personal se vor introduce si ele in dosarul cauzei? Practic ele contin acelasi lucru cu cele consemnate de organul de UP.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Da, inaintea primei ascultari in calitate de invinuit, acesta trebuie sa dea o declaratie scrisa personal cu privire la invinuire. Nu exista nici un dubiu cu privire la aceasta cerinta de la modificarea facuta cred in 2006.
Daca ne intrebam insa care e sanctiunea nerespectarii acestei cerinte, putem constata ca e vb de nulitate relativa, daca s-a cauzat o vatamare, care nu poate fi reparata altfel.
In practica, daca exista o declaratie scrisa de autor in faza actelor premergatoare, de obicei nu i se mai cere o declaratie scrisa personal in calitate de invinuit. Daca la audierea in calitate de invinuit, acesta descrie alta stare de fapt decat cea prezentata in faza actelor premergatoare, e indicat sa i se ia o declaratie scrisa personal, altfel s-ar putea invoca nmulitatea.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)