avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
De ce la gratierea conditionata termenul de reabilitare curge de la data actului de gratiere si nu de la data implinirii termenului de incercare al gratierii?
am si eu o intrebare daca se poate..:D se poate suspenda inceperea scolii in cazul promovarii examenului de admitere la inm? daca da pe ce perioada? pt ca eu cunosc pe cineva care a suspendat un an dar nu stiu sigur in ce conditii si m-am uitat in lege dar nu am gasit nimic in acest sens
xyzt a scris:

De ce la gratierea conditionata termenul de reabilitare curge de la data actului de gratiere si nu de la data implinirii termenului de incercare al gratierii?

Pentru ca daca cel condamnat nu savarseste nici o infractiune in termenul de incercare al gratierii aceasta isi produce efectele de la data actului de gratiere.

Actiunile posesorii-pot fi exercitate de catre un singur coproprietar impotriva autorului tulburarii posesiei, daca acesta nu este si el coproprietar. S-a admis ca actiunea posesorie poate fi introdusa de un comostenitor impotriva unui alt comostenitor care ii tulbura posesia, dar solutia este discutabila, deoarece drepturile comostenitorilor sunt concurente si simultane, comostenitorul stapaneste bunul( bunurile) indivize atat pentru sine cat si pentru ceilalti comostenitori ( V. Stoica, Drepturile reale principale- o recomand, mi-am luminat multe " pete negre").
@ Patrick- Actiunea in revendicare- decizia 4442/02.04.2009, ICCJ, sectia civila- regula unanimitatii este o constructie jurisprudentiala, care nu decurge dintr-o anumita dispozitie legala... interpretarea nuantata a CEDO este ca trebuie analizat daca regula unanimitatii nu impune coproprietarilor o sarcina disproportionata...jurisprudenta CEDO nu neaga regula unanimitatii, dar impune ca aplicarea acesteia sa nu se faca in mod rigid, ci in functie de circumstantele fiecarei cauze in parte...iar finalul deciziei, care cuprinde indrumarea, zice" la rejudecare, analizarea regulii unanimitatii se va face in functie de principiile stabilite de CEDO, determinandu-se , dupa stabilirea imprejurarilor mentionate, daca aplicarea acesteia reprezinta o masura disproportionata fata de scopul legitim urmarit"
Aici mi se pare clar" echivocul", adica ar trebui permisa introducerea de catre un singur coproprietar a actiunii, daca a fost in imposibilitate sa obtina acordul celorlalti coproprietari---daca in conditii de examen, aceasta precizare lipseste din enunt, atunci, zau ca nu stiu...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
artax, utilizator
Mai am si eu intrebare la penal general... :">

Nea Udroiu mentioneaza ca in cazul nerespectarii masurilor de supraveghere in situatia suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazul minorilor (art. 110 ind. 1 C.Pen) instana poate sa revoce suspendarea SAU sa dispuna prelungirea termenului de incercare cu inca 3 ani, facand aplicare art. 86 ind. 4. (p. 169 in Udroiu)

Ei bine asa era forma initiala a lui art. 86 ind 4 DAR dupa Legea 278/2006 NU mai exista posibilitatea prelungirii termenului de incercare.... A uitat don' udroiu sa modifice tratatul sau SAU considera c-a suprevietuit prevederea in cazul minorilor, chiar daca de drept comun a fost abrogata?...:O

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)