avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Scuze ca readuc in discutie un subiet deja dezbatut de voi. E vb de cel legat de abandonul de familie. Mi-am amintit ca in facultate am invatat ca in situatia celei de a treia modalitati normative , obligatia de platã este cu termen, fapta consumându-se la data la care expira termenul de plata, deci, în acest caz, infractiunea este instantanee, obligatia de platã are un caracter periodic iar fapta se sãvârseste în mod repetat prin neplata la termenele succesive. Astfel, daca cineva nu plateste cu rea-credinta timp de 2 luni pensia de intretinere, in urmatoarele 2 luni partea vat. are posibilitatea sa introduca plangere, pentru infractiunea deja consumata.
In speta indicata cu 8 luni, cred ca plangerea ar tb sa fie considerata legal introdusa, considerandu-se ca infractiunea s-a consumat prin neplata in lunile 7 si 8 cu rea-credinta.

Nu stiu de unde a scos Udroiu varianta ca aceata infr. e continua. Sincer nu mi se pare corecta interpretarea lui. Exista o unificare a practicii judiciare in acest sens?

Oricum infr. e de pericol si nu de rezultat, prejudiciul poate fi recuperat numai printr-o actiune civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
sim05, utilizator
Va mai propun o ultima grila din noua carte a D-lui Udroiu (nu pt ca nu ar fi foarte multe "interesante" dar nu as vrea sa incalc "prea tare" legea drepturilor de autor).

Aceasta grila chiar este una al carei raspuns ma pune serios pe ganduri. ;)

Nu poate fi in nici un caz subiect activ al unei infractiuni:
a) o institutie publica
b) o banca comerciala cu capital atat stat cat si privat
c) un penitenciar
Patrick_ a scris:

Nu poate constitui obiect material al infractiunii:
a) instrumentul prin intermediul caruia aceasta este savarsita
b) un cadavru in cazul infractiunilor contra persoanei
c) un animal

a si b cred..

iar la ultima grila c, penitenciarul

astept raspunsurile
2011 a scris:

am aruncat doar un ochi pe noul cod civil, am remarcat ca are multe, multe articole, in schimb in tematica cred ca vor fi aceleasi subiecte, bunuri, proprietate, obligatii, contracte, succesiuni, act juridic civil, prescriptie
mi s-a parut ca e mai bine structurat, m-am uitat doar foarte putin pe contractul de vanzare-cumparare si mi-a placut, e mai pe inteles
vom invata noi si modificarile, nu trebuie sa ne speriem

Exact asta incercam sa spun cu cateva zile in urma.
Pana acum nu am deschis deloc noul cod civil, tocmai pt a nu ma "incurca in stiinta" in legatura cu prevederile vechiului cod. Dar consider ca baza este tot codul lui Napoleon, pt ca acesta este baza codurilor civile europene, iar noul cod civil nu poate decat sa ne usureze invatatul avand un limbaj mai "contemporan", dar baza este aceeasi.

Tot raul e inspre bine. Imi place sa cred asta. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
la ultima grila patrick raspuns, zic eu: a si c

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)