Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
Nu poate constitui obiect material al infractiunii:
a) instrumentul prin intermediul caruia aceasta este savarsita
b) un cadavru in cazul infractiunilor contra persoanei
c) un animal
a si b cred..
iar la ultima grila c, penitenciarul
astept raspunsurile
In speta indicata cu 8 luni, cred ca plangerea ar tb sa fie considerata legal introdusa, considerandu-se ca infractiunea s-a consumat prin neplata in lunile 7 si 8 cu rea-credinta.
Nu stiu de unde a scos Udroiu varianta ca aceata infr. e continua. Sincer nu mi se pare corecta interpretarea lui. Exista o unificare a practicii judiciare in acest sens?
sim05 a scris:
In speta indicata cu 8 luni, cred ca plangerea ar tb sa fie considerata legal introdusa, considerandu-se ca infractiunea s-a consumat prin neplata in lunile 7 si 8 cu rea-credinta.
Nu stiu de unde a scos Udroiu varianta ca aceata infr. e continua. Sincer nu mi se pare corecta interpretarea lui. Exista o unificare a practicii judiciare in acest sens?
Unificarea practicii judiciare in acest sens s-a facut prin RIL 10 / 2008.
Nu e vorba de lunile 7 si 8. E vorba ca in cele 2 luni de la consumarea infractiunii, adica dupa lunile 1 si 2, persoana vatamata nu a introdus plangere prealabila, chiar daca a cunoscut cine este faptutorul. Ceea ce s-a statuat prin RIL 10 / 2008, este obligativitatea introducerii plangerii prealabile in termen de 2 luni de la data cand cel in drept a introduce plangerea a cunoscut cine este faptuitorul.
Ori in lunile 7 si 8 acest termen este depasit.