avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Actele de complicitate anterioara se pedepsesc daca autorul s-a folosit de ele pentru a savarsi fapta, sau daca constituie infractiuni de sine statatoare.
Daca autorul nu savarseste fapta, oare se poate considera ca actele de complicitate anterioara, procurarea unei arme, promisiunea ..., ar putea fi considerate instigari, care daca nu sunt urmate de executare se pedepsesc ca la varianta c) ?
La tentativa pedeapsa este intre jumatatea minimului si jumatatea maximului.
In grila limietele sunt ca si la instigarea neurmata de executare

Un alt set de cateva grile interesante (le voi numerota conform autorului):

139. Spre deosebire de pluralitatea intermediara, in cazul concursului de infractiuni:
a) nu intereseaza natura sau gravitatea infractiunilor savarsite
b) infractorul trebuie sa fie intotdeauna major
c) nu intereseaza, in principiu, perioada de timp scursa intre prima si cea de-a doua infractiune

159. Pentru sanctionarea recidivei mari postcondamnatorii:
a) nu se aplica in nici un caz sistemul cumulului aritmetic
b) se poate aplica un spor de 5 ani inchisoare
c) nu se pot aplica in nici un caz doua sporuri, indiferent de structura termenului al doilea al recidivei

164. In situatia in care dupa condamnarea definitiva a unei persoane se descopera starea de recidiva:
a) se va proceda intotdeauna la reindividualizarea pedepsei
b) se va reindividualiza pedeapsa in toate cazurile in care aceasta nu este considerata ca executata
c) nu se va reindividualiza pedeapsa daca, la momentul pronuntarii hotararii de condamnare, instanta de judecata ar fi putut cunoaste existenta starii de recidiva

167. Primul termen al pluralitatii intermediare nu poate consta in nici un caz intr-o condamnare pentru o infractiune pentru care a intervenit:
a) o lege mai favorabila
b) reabilitarea
c) prescriptia executarii
sim05 a scris:

Actele de complicitate anterioara se pedepsesc daca autorul s-a folosit de ele pentru a savarsi fapta, sau daca constituie infractiuni de sine statatoare.
Daca autorul nu savarseste fapta, oare se poate considera ca actele de complicitate anterioara, procurarea unei arme, promisiunea ..., ar putea fi considerate instigari, care daca nu sunt urmate de executare se pedepsesc ca la varianta c) ?

Eu stiu ca pentru instigare (indiferent daca cel instigat incepe executarea sau nu), conditia esentiala este determinarea si luarea deciziei de catre cel instigat.
In cazul complicitatii anterioare nu cred ca e vorba de asa ceva, ci doar ca exceptie.
eu cred ca pur si simplu se aplica regula: instigatorul si complicele la o fapta prev de l.p. savarsita cu intentie se sanctioneaza cu ped prev de lege pentru autor deci "intre ...si asa.." cum zice acolo raspunsul
Alta explicatie nu gasesc desi e cam trasa de par ,mai mult daca autorul impiedica sav faptei cauza de nepedepsire opereaza si in privinta complicelui dar nu si in privinta instigatorului .

A mai observat cineva inadvertente intre cartea de grile nou scoasa a lui Udroiu si cursul lui selectiv ? De ex falsificarea unui OP in curs zice ca e fals in inscrisuri sub semn privata si nu falif de monede si alte alori, iar in grile da rasp corect ca e falsif de monede #-o Si nu e singura situatie

Raspunsuri : 139 b
159 c
164 a
167 c
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
oti, utilizator
Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Eu stiu ca pentru instigare (indiferent daca cel instigat incepe executarea sau nu), conditia esentiala este determinarea si luarea deciziei de catre cel instigat.
In cazul complicitatii anterioare nu cred ca e vorba de asa ceva, ci doar ca exceptie.

Da, ca exceptie cred si eu. Adica daca autorul se razgandeste, insa o persoana ii procura ceva pt savarsirea infractiunii, dupa ce el se razgandeste, cred ca poate fi considerat un act de instigare neurmata de executare

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)