sim05 a scris:
Cred ca acest non sens este dat de faptul ca nu se specifica daca A a avut intentia sa loveasca sau nu copilul, pentru ca daca nu a avut intentia sa loveasca copilul nu stiu ce fel de participatie improprie mai scoateti.
Daca a vrut sa il foloseasca pe B sa loveasca copilul, inclin sa cred ca e o constrangere fizica si ca A poate fi considerat instigator la o fapta fara vinovatie.
Sa admitem ca A nu a intentionat sa il loveasca copilul, oricum el tot va fi incadrat la vatamare corporala din culpa, in timp ce B va fi absolvit de vinovatie, el savarsind fapta sub imperiul constrangerii fizice.
In a doua ipoteza avansata de tine, si eu sustin ca e vb de participatie improprie in modalitatea intentie -lipsa de vinovatie,, imprejurarea ca A l-a impins pe B a determinat savarsirea faptei penale de catre acesta din urma.
Si totusi in conditiile astea, care e raspunsul corect la grila lui @Damy, ca daca nu e A, celelalte 2 nu se inscriu in ipoteza cu lipsa de intentie a lui A...sau e grila din Udroiu? :D