avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
28071985 a scris:

damy a scris:

eu zic sa te gandesti prin ianuarie la asta ca examenul o sa se dea in luna februarie.

Ce examen damy? Inm?

da la INM ma refeream
damy a scris:

28071985 a scris:

damy a scris:

eu zic sa te gandesti prin ianuarie la asta ca examenul o sa se dea in luna februarie.

Ce examen damy? Inm?

da la INM ma refeream

Pai se pare ca se da pe 25 august prietene! Mai verifica-ti si tu sursele!
nu s-a stabilit azi in sedinta CSM ca se va da in august? sau am inteles eu gresit? de ce sa se dea tocmai in ianuarie-februarie?

Maine trebuie sa apara ceva pe siteul inm.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
mugurelu, utilizator
sim05 a scris:

isis23 a scris:

Diferenta este
- la uciderea din culpa , conducatorul auto are imbibatie alcoolica peste limita legala, situatie in care ne aflam in prezenta unei infractiuni complexe
-la vatamare corporala din culpa , conducatorul auto are imbibatie alcoolica peste limita legala dar concomitent se afla si in stare de ebrietate se retine concurs de infractiuni
Ori uita-te cu atentie la alin 3 la ucidere din culpa care prevede atat imbibatia alcoolica sau starea de ebrietate , iar la alin 4.1 la vatamare corporala este trecuta numai starea de ebrietate , nu si imbibatia alcoolica

eu stiu ca starea de ebrietate include si imbibatia alcoolica peste limita legala.
un RIl din 2009 stabileste trei posibilitati la vatamarea din culpa, doua in care se retine concurs si una vat.din culpa.
la ucidere nu se retine deloc concurs.
sper sa ma lamuresc pana la urma.

este diferenta intre limita legala de alcolemie si starea de ebrietate din urmatoarele perspective se poate ca o persoana sa aiba alcolemia sub limita legala dar sa fie in stare de ebrietate ( de exemplu o persoana care se imbata de la doua beri, va avea alcolemia sub limita legala dar va fi ins tare de ebrietate) cum este posibil ca si o persoana care are alcolemia peste limita legala sa nu fie in stare de ebrietate ( desi sunt putine sanse ). La V.C din culpa si la Omorul din culpa savarsit de un conducator de autovehicul a fost prevazut alternativ starea de ebrietate cu depasirea alcolemiei prvazute de lege, iar in alte domenii de activitate pt infractiunile de V.C din culpa si omor din culpa sa prevazut doar agravanta savarsirii faptei in stare de ebrietate aceasta deoare-ce nu exista limite ale alcolemiei. Diferenta este si de regim probator starea de ebrietate se poate dovedi prin orice mijloc de proba iar alcolemia peste limita prevazuta de lege doar prin analiza medicala ( cosntaatre medicala). cam asa asi zice eu ca stau lucrurile.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)