avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Se da in august! Ce ne mai facem probleme! Nu-l ascultati pe damy!! Incearca sa creeze polemici pe forum!!
mugurelu a scris:

Maine trebuie sa apara ceva pe siteul inm.

Nu exista sanse sa se dea pt ca CSM nu are atributii de a hotara ci doar de a face propuneri catre minsitru si pana mai fac astia propunerea mai bine o sa se dea in ian- feb
sim05 a scris:

isis23 a scris:

Diferenta este
- la uciderea din culpa , conducatorul auto are imbibatie alcoolica peste limita legala, situatie in care ne aflam in prezenta unei infractiuni complexe
-la vatamare corporala din culpa , conducatorul auto are imbibatie alcoolica peste limita legala dar concomitent se afla si in stare de ebrietate se retine concurs de infractiuni
Ori uita-te cu atentie la alin 3 la ucidere din culpa care prevede atat imbibatia alcoolica sau starea de ebrietate , iar la alin 4.1 la vatamare corporala este trecuta numai starea de ebrietate , nu si imbibatia alcoolica

eu stiu ca starea de ebrietate include si imbibatia alcoolica peste limita legala.
un RIl din 2009 stabileste trei posibilitati la vatamarea din culpa, doua in care se retine concurs si una vat.din culpa.
la ucidere nu se retine deloc concurs.
sper sa ma lamuresc pana la urma.

Starea de ebrietate nu e totuna cu imbibatia alcoolica . Poti sa ai imbibatie alcoolica peste limita si sa nu fii in stare de ebrietate , care poate fi constatata prin orice mijloace , nu numai pri etilotest sau proba sange , Adica poti sa bei 300 ml de alcool dar sa nu fii beat , si poti sa bei 50 de ml de alcool si sa fii manga.
La vatamarea din culpa apare imbibatia alcoolica ca agravanta ? Nu ..apare numai starea de ebrietate . Si atunci cum imbibatia alcoolica este incriminata in legea speciala ,se retine concurs. In schimb la uciderea din culpa apare agravanta de imbibatie alcoolica si atunci nu se retine si incriminarea din legea speciala , pentru ca este absorbita
Cunosc RIL-ul din 2009:)

Edit : cred ca am postat odata cu Damy
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
isis23, utilizator
Nu e asa! Csm-ul decide! Numai k in aceasta situatie exista problema ca s-a dat deja in ianuarie!! Dar, chiar daca csm-ul decide sa mai dea un examen...cine poate invalida examenul? Damy se refera la faptul ca s-ar face propunere la predoiu pt ca guvernul sa dea un oug de modificare a legii 303. Care, apropo, chiar daca nu este ratificata ulterior de parlament...isi produce efectele pe perioada cat a fost in vigoare. In fine, cred ca maine, in jur de 5, vom vedea anuntul cu examenul!!
Da , asa este , cu OUGul , isi produce efecte chiar daca nu este aprobata de parlament , altfel care ar mai fi utilitatea unor OUG ? Sa produca contestatii pe banda rulanta ?:D-

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)