avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

darainvincible a scris:

darainvincible a scris:

Desistarea:
a) poate consta intr-o omisiune
b) nu produce efecte daca inainte de a interveni autorul observase ca fapta a fost descoperita de organele de politie
c) nu poate consta intr-o comisiune

Raspunsul e doar A. Si eu as fi luat tot AB, in conditiile in care daca fapta a fost descoperita nu mai poate opera desistarea. Probabil e o greseala de tipar.

b) nu este corecta pentru ca desistarea nu are ca si conditie ca sa opereze, sa fie realizata inainte de descoperirea faptei , ca in cazul impiedicarii producerii rezultatului, Astfel , desistarea produce efecte , chiar daca fapta a fost descoperita , iar cel care s-a desistat va beneficia de cauza de impunitate pentru acea fapta , sau va raspunde penala daca pana la momentul desistarii a savarsit acte care realizeaza continutul altei infractiuni , decat cea de la care s-a desistat

Desistarea opereaza inainte de a se fi produs rezultatul , nu inainte ca fapta sa fie descoperita
Asa cred:)

Nu vad totusi cum ar mai fi desistare de bunavoie daca infractorul stie ca a fost descoperit.... E foarte greu sa-mi imaginez ca nu e constrans sa renunte tocmai din cauza asta. E interesant ce ai semnalat tu; personal, nu m-am gandit pana acum ca desistarea poate opera cu succes si dupa descoperirea faptei. Inca ma gandesc...
isis23 a scris:

karmen_monica a scris:

oti a scris:

b ul nu e corect pt ca mentioneaza doar organele de politie ,corect era sa specifice ca ... autorul observase ca fapta a fost descoperita de org de pol sau orice alta persoana

Eu sunt de parere ca nu asta e explicatia, ci cea data de sim05. Specificarea "organele de politie" e suficienta pentru corecta interpretare a grilei.

Ca sa isi produca efecte desistarea trebuie sa fie realizata inainte de producerea rezultatului si nu inainte ca fapta sa fie descoperita asa cum este in grila . Ce fapta a descoperit organul de politie , pentru ca daca s-a desistat nu exista fapta ??

Eu asa cred;)

:D Pff.... Eu cred ca exista fapta, pentru ca textul are in vedere imprejurarea dinaintea desistarii.... Mai mult, sunt de parere ca fapta ramane "fapta" si dupa desistare.
Fapta in sens de infractiune , nu exista. eventual poate fi o tentativa , pentru ca la desistare rezultatul nu se produce niciodata ,
La desistare:
1.sa existe o intrerupere a actului de executare
2. intreruperea(desistarea)sa fie benevola=> adica infractorul nu a mai vrut sa continue desi avea posibilitatea efectiva sa o faca, nefiind impiedicat de cineva sau fiindu-i teama ca va fi denuntat, sa nu renunte la executare datorita descoperirii faptei de catre alte persoane.Aici sunt 2 situatii:
a. in cazul infractiunilor care implica prezenta victimei la locul savarsirii faptei- descoperirea faptei de catre victima nu impiedica desistarea, ea operand chiar si atunci cand renunta la executare la rugamintile victimei
b.in cazul infr. care nu implica prezenta victimei - descoperirea faptei de catre victima impiedica desistarea(infr. de furt)
In cazul in care altcineva decat victima descopera fapta=>este exclusa desistarea.
Mai stiu ca: intervine desistarea si atunci cand de exemplu cel care descopera fapta nu presupune niciun risc pt faptuitor, de exemplu un copil micutz
3. rezultatul sa nu se produca
isis23 a scris:

Fapta in sens de infractiune , nu exista. eventual poate fi o tentativa , pentru ca la desistare rezultatul nu se produce niciodata ,

evident asta

oameni buni, autorul trebuie sa intrerupa actele de executare => ramane tantativa
dar in plus de asta sa se produca inainte de "descoperirea faptei" de catre orice pers (alta decat pagubit,pot fi autoritati sau simple persoane )
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
oti, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)