avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Fapta in sens de infractiune , nu exista. eventual poate fi o tentativa , pentru ca la desistare rezultatul nu se produce niciodata ,

Nu poate fi vorba despre o tentativa(sa raspunda pt tentativa) pentru ca desistarea tocmai asta este: cauza de nepedepsire a tentativei!!!!!!! sau nu??????#-o
Eventual poate fi vorba de o alta infractiune, daca pana la desistare a comis o fapta care intruneste elem. acesteia. De exemplu: intra sa fure pe geam, spargandu-l dupa care se razgandeste si pleaca=> nu raspunde pentru tentativa de furt, ci pt distrugere(a geamului)
Cel putin eu asa am inteles....
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:
Nu poate fi vorba despre o tentativa pentru ca desistarea tocmai asta este: cauza de nepedepsire a tentativei!!!!!!! sau nu??????#-o
Eventual poate fi vorba de o alta infractiune, daca pana la desistare a comis o fapta care intruneste elem. acesteia.

asa e doar ca noi discutam mai devreme de varianta aceea a grilei cu decoperirea faptei de catre org de pol...de acolo a inceput disc. Normal ca tentativa nu se ped...etc etc
Si la desistare se cere conditia ca fapta sa nu fi fost descoperita.
isis la inceput am fost si eu tentata sa interpretez ca tine, insa am considerat ca nu e corect, intrucat desistarea intervine numai atunci cand sunt acte de executare care sunt intrerupte, ori actele de executare presupun fapte.
Cred ca si tentativa este considerata fapta.

Da, in cazul desistarii vorbim numai de tentativa, aceasta este "fapta" care nu trebuie descoperita de altcineva inainte de desistare.
"Fapta ramane tentativa la infr., dar nu se mai pedepseste. " (Udroiu)
sim05, utilizator
oti a scris:

carmen0602 a scris:
Nu poate fi vorba despre o tentativa pentru ca desistarea tocmai asta este: cauza de nepedepsire a tentativei!!!!!!! sau nu??????#-o
Eventual poate fi vorba de o alta infractiune, daca pana la desistare a comis o fapta care intruneste elem. acesteia.

asa e doar ca noi discutam mai devreme de varianta aceea a grilei cu decoperirea faptei de catre org de pol...de acolo a inceput disc. Normal ca tentativa nu se ped...etc etc

desi nu am intrat de cateva zile bune pe forum, mi-am dat seama ca de grila respectiva discutati,,,de asta am si postat mai sus cond. desistarii,,,,remarca pe care am facut-o referitoare la tentativa a fost ca urmare a faptului ca poate m-a dus pe mine prea departe cu gandul remarca pe care a facut-o isis23. Imi cer scuze daca am deviat de la subiect si v-am incurcat,,,departe de mine gandul acesta:).
carmen0602, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)