avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
claudia_86 a scris:

conform definitiei data functionarului - orice salariat care exercita o insarcinare in serviciul unei alte pers jur decat cele la care se refera art 145 - practic nu orice angajat al unei pers jur are calitatea de functionar?
p.s. palarie intr-un picior ghici ciuperca ce-i:D

Cam asa ar fi ......toti salariatii unei persoane juridice altele decat cele aratate la 145 ar fi functionari ...dar in sensul legii penale:) Si vin si intreb : orice salariat , indiferent de natura raportului de munca ( contract de munca , contract de colaborare , drepturi de autor , asociati , profesie liberala ) ???
Din cate am inteles nu orice salariat este functionar, si nu orice functionar trebuie sa fie salariat. :)

De exemplu daca un salariat angajat ca si electrician (este o decizie mai cunoscuta legata de aceasta meserie, dar nu e singura), comite anumite fapte prevazute la infractiounile de serviciu pentru care este ceruta calitatea de functionar, acestea nu se vor retine in sarcina sa datorita lipsei calitatii personale.

Din cate am inteles, functionarul este acela care prin activitatea sa angajeaza firma, o reprezinta sau macar face acte prin care intereactioneaza cu terti.

De aceea se poate sa fie functionar si cel care nu este salariat. De exemplu este considerat functionar si cel care lucreaza in numele unei firme pe baza de contract de comision.

Cred ca elementul de distinctie intre functionar si nefunctionar il constituie perceptia tertilor despre acea pesoana in raport cu persoana juridica in numele careia lucreaza.

Parerea mea.
Da , cred ca ai dreptate , depinde ce valoare interpretativa ce ii dam sintagmei
" care exercita o insarcinare " adica ce fel de insarcinare ??
Exista RIL pe aceasta tema ?
Salutari
Ati vazut ca la cererea de inscriere trebuie anexata mai nou si adeverinta din care rezulta ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei
Asta banuiesc,ca inlocuieste testul de dupa admitere.
Bun,intrebarea mea este daca s-a inscris cineva deja si in ce a constat,intrebari,etc?
Macar e ok ca nu s a mai modificat admiterea.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Cosmoroby, utilizator
isis23 a scris:

Da , cred ca ai dreptate , depinde ce valoare interpretativa ce ii dam sintagmei
" care exercita o insarcinare " adica ce fel de insarcinare ??
Exista RIL pe aceasta tema ?

Nu stiu sa fie RIL, dar am vazut cateva decizii in care se spunea ca persoana angajata ca electrician, de exemplu nu are calitatea de functionar.

Sincer sa fiu e destul de interpretabila notiunea de functionar si inca nu pot sa-mi dau seama de cum s-ar face o delimitare clara e ei.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)