avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
In carte raspunsul corect este C.Parerea mea e ca e gresit pt ca spune NUMAI din culpa la rasp C,pe cand ea poate fi si intentia
D-asta intrebam,poate imi scapa mie ceva,macar sa o clarific.
E o intrebare destul de buna si ma enerveaza :))
Raspunsul cred ca e c), dar e cam fortat.

Rezolutia pt savarsirea celei de-a doua infractiuni poate fi luata oricand daca prima infractiune e savarsita cu intentie.

In cazul infractiunii din culpa, se presupune ca nu exista rez infractionala, dar si in caeste cazuri, faptuitorul poate sa premediteze savarsirea unei infractiunni intentionate in cazul in care s-ar intampla sa savarseasca o infractiune din culpa.

Ex:
Cond auto care fiind in stare de ebrietate, planuieste anterior producerii unui accident, ca in cazul in care acesta s-ar produce, sa parasesaca locul accidentului pt a nu fi depistat.

Deci daca ar fi sa fim rigurosi, ar trebui sa admitem ca nici o varianta nu este corecta.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Mi-e greu sa cred ca va lua mai intai rezolutia de a savarsi a doua infractiune si apoi pe prima.
Altfel nu ar fi consecventionala (a doua infractiune este savarsita pentru a o ascunde pe prima).

un alt exemplu :
Pentru a acoperi savarsirea unui omor,se ucide martorul.
Cauza este intentia de a ucide si efectul este ca l-a omorat pe martor.
In ex de mai sus era culpa ca l-a omorat cand conducea in exempul de fata este intentia ca a vrut sa-l omoare,pe cand cum scrie in carte a doua (efectul) este intotdeauna cu intentie
m13d a scris:

Cosmoroby a scris:

In cazul concursului cu conexitate consecventiala:
A.rezolutia de a comite cea de-a doua infractiune este intotdeauna ulterioara comiterii primei infractiuni;
B.rezolutia de a comite cea de-a doua infractiune este intotdeauna ulterioara comiterii primei infractiuni,daca aceasta din urma este savarsita cu intentie;
C.rezolutia de a comite cea de-a doua infractiune este intotdeauna ulterioara comiterii primei infractiuni,numai daca aceasta din urma este savarsita din culpa

Numai a?

Eu la c interpretez asa:
Daca prima infr e savarsita din culpa, atunci rezolutia infr pt cea de-a doua e intotdeauna ulterioara savarsirii primeia, nu are cum sa fie si anterioara.

ceea ce ai spus tu patrik nu cred ca se poate retine, pt ca dupa accident se hotaraste sa paraseasca locul, deci tot ulterior e, atunci apare rezolutia infr. concreta.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)