Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
mersi....l-am absolvit exact inainte de veni F.S la INM (2005) dar el se raportează pe textul de lege, pe care-l apreciază necesar a fi modificat(conform practicii judiciare) expresia folosită "Soluţia rămâne totuşi criticabilă, dat fiind că în anumite situaţii menţinerea suspendării nu îşi poate găsi nicio justificare....".urmată şi de un exemplu concludent sugerează cumva că nu se poate anula? mie nu...scuzele de rigoare
intrebarea era
"Suspendarea executarii pedepsei in cazul minorilor:
a) poate fi anulata in conditiile generale de anulare aplicabile majorilor
b) nu poate fi in nici un caz anulata
c) poate fi anulata doar daca pentru infractiunea anterioara pedeapsa prevazuta este mai mare de 4 ani." ...îmi scapă ceva?....opinia mea este că nu paote fi reţinută în niciun caz b) sau c ) ....discuţia se purta dacă corectă este soluţia de la b ....şi încercam să arăt unul din exemplele date de F.S din care rezultă că se dispune anularea Suspendării pedepsei aplicate minorului(nicidecum ca fiind adevărat răspunsul de la b)...constat că fie esti inm-ist, fie ai absolvit recent ...şi nu-i-agreezi nici pe U.M. nici pe F.S ( trebuie să-i înţelegi ...au subtilităţile lor ...iar soluţiile oferite de F.S. în problemele controversate sunt riguros fundamentate...să fi făcut penalul la U.B.B cu F.S. ...)
nu trebuie să te enervezi. nu vreau să monopolizăm discuţia ... eu încercam să dau un răspuns pe întrebarea formulată de Patrick.... cu citate din F.S.(sunt postate mai sus) apropo..ai spus "
cu totul alta povestea art. 110 simplu, fara INDICE, adica cel care reglementeaza SUSPENDAREA CONDITIONATA A EXECUTARII PEDEPSEI (deci NU SUB SUPRAVEGHERE). Intrucat art. 110 simplu nu face NICIO trimitere inseamna ca se aplica dreptul comun, deci inclusiv art. 85 C.pen, fiind posibila ANULAREA, chiar conform DOCTRINEI"
tocmai F.Streteanu te contrazice...... "ascultă" ce zice cu privire la art.110 si art 110indice 1.... citez
Pe de altă parte, având în vedere că trimiterile evocate se regăsesc în cuprinsul art. 110 indice 1, se pune problema dacă ele sunt valabile şi pentru suspendarea prevăzută în art.110 C.pen. Cu alte cuvinte, suspendarea condiţionată a unei pedepse cu amenda sau închisoarea, dispusă potrivit art.110 poate fi anulată? In opinia noastră, trimiterile din art. 1101 alin.2 trebuiesc considerate ca privind ambele modalităţi ale suspendării, astfel că nici suspendarea condiţionată nu poate fi, de lege lata, anulată..încheiat citatul le găseşti în cursul privind minoritatea pe care cu siguranţă îl ai... (cu toate că - am arăatt mai sus consideră că trebuie anulată ) vizazi de monopolul discuţiei....eu cedez....