avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Nu sunt de acord .....cu ce spui despre imposibilitatea anularii in cazul art.110. In acest caz se aplica regulile de drept comun.Unde legea nu distinge ...nici noi nu trebuie sa o facem Problema noastra era daca se extinde si asupra art.110.1 in cazul suspendarii sub SUPRAVEGHERE SAU CONTROL , articol care intr-adevar nu face trimitere la art.85 , dar care pana la urma m-am convins ca e aplicabila si in acest caz,
Si am citit si noi mai multe opinii dar fara intentie sa dam cu piatra intr-o somitate sau alta. Pur si simplu incercam sa ridicam niste probleme .....Dar fara suparare domnule Adi ...inca o data nu vrem sa dam pe nimeni jos de pe piedestal ....Eu am facut penalul cu un oarecare profesor ...dar il respect si chiar daca nu are un nume sonor am avut ce invata ....sa ne pastram calmul si sa nu ne erijam in aparatorii cuiva mai ales ca nici nu au nevoie si nici nu ne-au cerut-o:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
isis23, utilizator
Patrick_ a scris:

Judecata contestatiei la executare:
a) are loc numai in prezenta condamnatului
b) poate fi efectuata de instanta care s-a pronuntat in recurs
c) nu poate avea loc dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei

b
nu rezultă de niciunde că F.S ar fi renunţat la punctul său de vedere... ci doar ai prezentat baremul întocmit de comisie...din care cunoşti f bine că nu a făcut parte....în fine, problema este destul de controversată (şi anume dacă norma specială de la 110.ind 1 al.2 completează norma specială de la 110 .. cu siguranţă ..nu se va da la admitere...
adi adi a scris:

nu rezultă de niciunde că F.S ar fi renunţat la punctul său de vedere... ci doar ai prezentat baremul întocmit de comisie...din care cunoşti f bine că nu a făcut parte....în fine, problema este destul de controversată (şi anume dacă norma specială de la 110.ind 1 al.2 completează norma specială de la 110 .. cu siguranţă ..nu se va da la admitere...

Nu numai ca "a facut parte", dar a fost chiar sef de comisie (nu retin daca de elaborare a subiectelor sau de contestatii). E pe undeva pe ordinea de zi a CSM-ului o adresa a INM-ului cu sefii de comisii (doar sefii, nu si componenta). Nu inteleg ce ti se pare tie atat de neacceptat faptul ca un profesor isi schimba opinia?Si Gabriel Boroi la procedura civila are multe opinii pe care le-a nuantat de-a lungul anilor si asta nu e semn de slabiciune, ci de o inalta inteligenta profesionala. Isi contrazicea lucrarile chiar la cursuri si ni se parea un gest de evolutie si ii purtam toti respect pentru capacitatea lui, dar si a celorlalti formatori, de a invata o data cu noi lucruri noi.Doar mediocrii sunt incapatanati, profesorii adevarati stiu sa "evolueze", nu raman "incremeniti" cu opiniile lor undeva la epoca redactarii Codului penal (1968).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
libercugetator, utilizator
nu...nu , m-ai înţeles greşit...am arătat anterior (probabil că nu cu acuratea necesară) că anularea poate fi dispusă şi minorilor( deci, aşa scrie şi F.S) dar pe legea actuală precizează că nu avem text şi , pe acest considerent, spune că nu se paote anula... şi chiar exemplifică şi arată că ar trebui de lege ferenda introdus special la minori instituţia anulării....(te rog uită-te pe cursul lui că trebuie să-l ai)... şi oricum prin noul cod penal legiuitorul a simţit nevoia(parcă M.U.) să arate în dispoziţiile referitioare la minor anularea, ...acum sper că m-aţi înţeles. (ca "preşedinte "nu trebuie să-ţi "ieşi din pepeni" aşa uşor ) acum e OK_

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)