avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:

Actiunea civila din procesul penal poate fi solutionata pe baza unei tranzactii:
a) intre partea responsabila civilmente si partea civila.
b) unei tranzactii intre reprezentantul minorului constituit parte civila si inculpat
c) intre partea responsabila civilmente si reprezentantul minorului constituit parte civila

Vreo parere?

Stiu doar ca inculpatul poate recunoaste pretentiile partii civile doar cu acordul partii responsabile civilmente ( atunci cand exista ) si va fi obligat numai in masura recunoasterii.
In schimb nu stiu daca partea responsabila civilmente poate sa incheie tranzactia fara inculpat ,,,trebuie vazut cum este raspunderea civila a acestora ,,,,daca este solidara sau divizibila ,,,

In legatura cu repararea dauneleor, partea responsabila civilmente raspunde din punct de vedere civil in solidar cu cel care produce dauna.

Nu mi-e clar insa, in materie penala, daca regulile tranzactiei incheiate de partea responsabila civilemente sunt aceleasi cu cele din cazul in care se incheie direct cu inculpatul sau sunt si dioferente, si deasemenea daca faptul ca partea vatamata este minora are vreo importanta in acest context.
Patrick_ a scris:

Regula de determinare a celor executorii dintre cele definitive e relativ simpla. Cele care presupun o schimbare a starii unei persoane, sau a unor bunuri sunt executorii. Cele care mentin foar o stare existenta nu pot fi puse in executare pentru ca nu este ce sa se "execute".

In legatura cu regula depsre care vorbeam pt delimitarea recursurilor suspensive de executare de cele nesuspensive, se pare ca si cazurile amintite de Rino se incadreaza in regula.
Stii vreun caz care sa faca exceptie?

A dat exemplu rino de o incheiere si anume aceea prin care se respinge propunerea de liberare provizorie, incheiere care e executorie. Asta m-a pus si pe mine pe ganduri, pt ca anterior le analizam ca si tine, adica ma gandeam daca poate fi pus ceva in executare.
Ce se pune in executare?
Nu s-a modificat nimic cu privire la persoana arestata, ea ramane arestata.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
sim05, utilizator
Art. 160^9 Recursul impotriva incheierilor privind liberarea provizorie
Alin (8) Recursul impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare.

Cred ca in acest context se face referire la executarea arestului nu la executarea hotararii de respingere a cererii de acordare a liberarii provizorii.
Nu fad cum s-ar putea pune in executare cererea de respingere a liberarii provizorii, deoarece aceasta hotarare nu presupune nici o schimbare de la starea actuala.

Parerea mea.
Patrick_ a scris:

Art. 160^9 Recursul impotriva incheierilor privind liberarea provizorie
Alin (8) Recursul impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare.

Cred ca in acest context se face referire la executarea arestului nu la executarea hotararii de respingere a cererii de acordare a liberarii provizorii.
Nu fad cum s-ar putea pune in executare cererea de respingere a liberarii provizorii, deoarece aceasta hotarare nu presupune nici o schimbare de la starea actuala.

Parerea mea.

Incheierea prin care se respinge cererea de revocare sau de inlocuire a arestarii prev e executorie?

Intrebare din succesiuni
X decedeaza si lasa in urma un copil care este nedemn dar care era in viata la data deschiderii mostenirii . Ulterior nedemnul decedeaza si vine la mostenire copilul Y al acestuia . Are acesta dreptul sa solicite dezbaterea mostenirii lui X pe calea retransmiterii succesorale ?
Sau ar fi putut copilul Y ( care era nepotul lui X ) sa vina la mostenirea bunicului sau X in nume propriu tinand cont ca tatal sau era nedemn si nu mai existau mostenitori din clase mai apropiate ?
:) Stiu ca este o intrerupere brusca de penal si procedura ,,,dar eu tot va cer o parere

Edit : sa simplific speta : Nedemnitatea are aceleasi efecte si in cazul retransmiterii si in cazul reprezentarii ? Adica copiii nedemnului nu pot culege mostenirea tatalui lor nedemn , decat in nume propriu sub conditia sa nu exista mostenitori din clase mai apropriate ????
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)