Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
Patrick_ a scris:
Actiunea civila din procesul penal poate fi solutionata pe baza unei tranzactii:
a) intre partea responsabila civilmente si partea civila.
b) unei tranzactii intre reprezentantul minorului constituit parte civila si inculpat
c) intre partea responsabila civilmente si reprezentantul minorului constituit parte civila
Vreo parere?
Stiu doar ca inculpatul poate recunoaste pretentiile partii civile doar cu acordul partii responsabile civilmente ( atunci cand exista ) si va fi obligat numai in masura recunoasterii.
In schimb nu stiu daca partea responsabila civilmente poate sa incheie tranzactia fara inculpat ,,,trebuie vazut cum este raspunderea civila a acestora ,,,,daca este solidara sau divizibila ,,,
Art. 160^9 Recursul impotriva incheierilor privind liberarea provizorie
Alin (8) Recursul impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare.
Cred ca in acest context se face referire la executarea arestului nu la executarea hotararii de respingere a cererii de acordare a liberarii provizorii.
Nu fad cum s-ar putea pune in executare cererea de respingere a liberarii provizorii, deoarece aceasta hotarare nu presupune nici o schimbare de la starea actuala.
Parerea mea.