avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

ds.alexa a scris:

din cate imi aduc eu aminte..in anumite cazuri prevazute de lege..poate sa fie repus in termenul de exercitare a dreptului de acceptare a succesiunii..pentru motive intemeiate..bineinteles

Poate sa vina oricand dar trebuie sa dovedeasca faptul ca facut acte de acceptare tacita in termenul de acceptare.
Repunerea poate fi legala (vezi L18/1990) sau judiciara pt motive intemeiate, ca si orice repunere in termen.

Da Patrik stiu, eu ma refeream la ipoteza in care nu a acceptat mostenirea, nu a renuntat iar o eventuala cerere de repunere in termen i-ar fi respinsa.
Nu stiu daca ar mai putea mosteni, insa asa cum am precizat am inteles ca ar putea veni oricand sa isi ceara drepturile de mostenitor si ca s-ar putea opune numai prescriptia achizitiva.

Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
sim05, utilizator
Buna ziua!Si-a facut cumva cineva din Bucuresti adeverinta de la psiholog?Daca da, aveti cumva recomandari, detalii?Multumesc anticipat.
sim05 a scris:

Da Patrik stiu, eu ma refeream la ipoteza in care nu a acceptat mostenirea, nu a renuntat iar o eventuala cerere de repunere in termen i-ar fi respinsa.
Nu stiu daca ar mai putea mosteni, insa asa cum am precizat am inteles ca ar putea veni oricand sa isi ceara drepturile de mostenitor.

Tocmai am vorbit cu un notar si spunea ca in prctica, orcand vine un succesor si da o declaratie pe proprie raspundere ca a acceptat tacit succesiunea in termen, i se va elibera titlul de mostenitor.
Mi se pare putin ciudat, dar asa se procedeaza in practica.
Doar in cazul in care acceptarea tacita ar fi contestata la un moment dat de un al succesor de exemplu, s-ar pune problema dovedirii actelor de acceptare in termenul legal de optiune succesorala.
Mersi Patrik, cred ca despre asta e vb.
Deci e suficienta o simpla declaratie pe proprie raspundere si nu sa demonstrezi cu un act de acceptare tacita, numai dc altcineva contesta acceptarea tacita se solicita probabil pe instanta dovedirea acceptarii tacite, sau de fapt trebuie dovedit ca nu a acceptat tacit.

Am inteles ca in procedura notariala, unul dintre principiile de baza este acela ca nu se administreaza probe.
Deci se retine totul doar pe baza de declaratie facuta pe proprie raspundere.
Doar in cazul in care se contesta ceva se va ajunge in fata instantei unde probabil ca va trebui sa se dovedeasca acele acte de acceptare tacita facute in termenul legal.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)