avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Sincer, desi am trecut prin masurile preventive de un numar semnificativ de ori, am observat acest aspect doar cu 1 luna in urma.... Crezand ca interpretez gresit m-am uitat in udroiu si confirma! Si invoca si o decizie a ICCJ (cred) care spune ca se aplica norma speciala in materie de cai de atac in faza de judecata : art. 141 SI NU ne mai uitam la 160 ind. a !
Eu stiam ca regula dupa care o hotarare data de instanta de recurs (inclusiv o incheiere) nu poate fi atacata cu recurs este una generala, si nu are legatura nici cu 141 nici cu 160^a.

Cele doua articole se refera la lucruri diferite.
De ce spui ca unul are caracter general si celalalt caracter special?
Patrick_ a scris:

Eu stiam ca regula dupa care o hotarare data de instanta de recurs (inclusiv o incheiere) nu poate fi atacata cu recurs este una generala, si nu are legatura nici cu 141 nici cu 160^a.

Cele doua articole se refera la lucruri diferite.
De ce spui ca unul are caracter general si celalalt caracter special?

Eu vad art.141 ca o regula generala pentru ca este reglementata la capitolul " dispozitii generale privind masurile preventive " si art.160 . b si nu 160 .a ca o regula speciala intrucat reglementeaza verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii preventive in cursul judecatii . Si cred ca Executron asta a vrut sa spuna , ca se aplica regula generala si nu cea speciala , pentru ca in speta aceea inculpatul se afla in recurs , iar art.141 spune clar ca numai incheierile data in prima instanta si in instanta de apel sunt supuse recursului
infractiunea de ultraj este cu continuturi alternative ?
voi cum retineti?
Ma zbat in Streteanu si vad o diferentiere aici :
cu continut alternativ :favorizarea infr,vatam corp grava
si cu continuturi alternative:nerespectarea hot judecatoresti
diferenta fiind ca l aultimele se retine concursul de infractiuni daca aurorul sav mai multe dintre modalitati
La ultraj el retine tot "continuturi alternative"

s-a mai discutat cumva ?
Majoritatea doctrinei retine ca nu se pot realiza 2 modalitati ale lui 239, in aceleasi circumstante (evident, putem sa-l injuram pe politist intr-o zi si a doua zi sa-l batem) deci as retine ca e cu continut alternativ.

Insa am gasit si o opinie contrara in Sergiu Bogdan care considera ca art. 239 alin. 1 poate sa vina in concurs (savarsit in aceleasi circumstante spatiale si temporale) cu alin. 2 =D> si ducand rationamentul mai departe am putea considera ca e de continuturi alternative.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
Executron, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)