Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Eu inteleg asa - in cazul infractiunii cu continuturi alternative, fiecare dintre variantele alternative constituie prin ea insasi o infractiune de sine statatoare . In cazul in care se savarsesc mai multe variante acestea vor intra in concurs real, dar toate au in comun acelasi lucru subiectul pasiv, asupra careia se rasfrange actiunea.
Edit: :thumbdown: z3m3 are dreptate in cazul ultrajului avem continut alternativ am editat pentru ca mesajul meu inducea in eroare vroiam sa fac diferenta intre continut alternativ si continuturi alternative si am facut o varza :giggle:
Patrick , mai tii minte ca discutam despre aplicarea art,332 alin.3 ( restituirea cauzei la procuror ) cu dispunerea arestarii preventive , si unde tu ai remarcat ca e foarte clara problema rezolvandu-se prin aplicarea art. 274
Este un RIL - decizia 7 /2011
Problema este de la ce data curge termenul de 30 in cazul restituirii , pentru ca art,274 spune ca de la data pronuntarii hotararii de desesizare , iar RIL-ul spune de la data ramanerii definitive a hotararii de desesizare ( pentru ca aceasta hotarare este supusa recursului )
Si interesant este ce are la indemana procurorul , dupa restituire , adica daca va cere din nou luarea masurii arestarii preventive sau prelungirea . Ril-ul spune ca procurorul poate cere prelungirea , cu luarea in considerare a celor 30 zile dispuse de instanta.
Cred ca orice termen ce apare intr-o hot trebuie sa inceapa sa curga de la data cand hot ramane definitiva. Daca ar incepe de la pronuntare (cand hot nu e definitva la pronuntare) s-ar ivi tot felul de incurcaturi daca se admite calea de atac.
In cazul art 274 hot nu ramane definitiva de la pronuntare? Se mai poate ataca acea hotarare de trimitere a dosarului la procuror?
Dupa restituire, cazul este exact ca si inainte de sesizarea instantei, adica procuroul va putea cere prelungirea din 30 in 30 de zile, pana la limita celor 180.
Daca va sesiza din nou instanta, din nou se va relua mentinerea arestarii (cu verificarea de catre instanta la cate 60 e zile) pe toata durata fazei de judecata.