avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

sim05 a scris:

Atunci este a, pt ca nu a respectat procedura judecatii.
Trebuia sa admita plangerea prin incheiere, sa fixeze un termen .....

Da Sim este a) dar cred ca motivarea este alta , si anume incompatibilitatea judecatorului de a solutiona cauza si de a pronunta o condamnare , atata timp cat acelasi judecator admite plangerea si retine cauza spre judecare.
Asa vad eu lucrurile

Si Sim ....instanta cand retine cauza spre judecare se pronunta asupra solutionarii plangerii prin SENTINTA:)

Ma gandeam ca daca nici pe asta nu am retinut-o bine, ma las de invatat.#-o
Atunci cd retine spre judecare se pronunta prin incheiere.;)
Solutia ar trebui sa fie a), pt ca judecatorul care admite plangerea si retina cauza este incompatibil sa o judece

PS
Scuza-ma. Am postat deodata. Dar este clar caz de incompatibilitate
Si bineinteles ca trebuia sa dispuna retinerea prin incheiere
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
O ....da Sim ,,,,si doar si eu mi-am propus sa nu mai uit ca in cazul retinerii cauzei , instanta se pronunta prin INCHEIERE si in celelalte situatii prin SENTINTA #-o
Asa ca nu esti singura care se da cu capul de pereti;) Si eu fac cateodata niste gafe de imi sta mintea in loc ,,,,,ma uit ca tuta in gard ,,,,si ma intreb cum am putut sa zic o asa prostie ,,,,e omeneste:)
Instigatorul, care impiedica consumarea faptei inainte de a fi descoperita va beneficia de cauza impunitate consacrata de art. 30 sau va raspunde in conditiile art.29?... ca am vazut variante care sa sustina ambele teorii(Streteanu vs Udroiu), iar daca as nimeri o grila cu un astfel de subiect, as avea putine dubii pana as raspunde.:(
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
rino83, utilizator
Din cate retin S spune ca este cauza de nepedepsire.
El spune ca nu ar fi echitabil ca sa nu-l pedepsesti pe un complice dar sa-l pedepsesti pe un instigator care ambii impiedica consumarea infractiunii
Dupa mine asa e firesc sa fie.

Iar grilele la penal general le face S ;)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)