Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
Daca victima furtului descopera furtul si pe participanti (autori, complici, etc) e clar ca ei nu se mai pot desista sau nu mai pot impiedica savarsirea faptei.
Daca insa infractiunea este imporiva vietii sau sanatatii intergritatii corporale, e normal ca victima sa fie de fata de la inceputul actelor de executare, iar desistarea sau impiedicarea savarsirii faptei de catre autor, respectiv participanti sa-si poata produce efectele.
De exemplu autorul care are intentia de a ucide victima, dar se razgandeste si o duce la spital. E clar ca se va retine impiedicarea producerii rezultatului chiar daca victima a aflat prima :)
(nu inseamna ca faptuitorul nu va raspunde pt vatamarea produsa)
Sincer sa fiu nu prea cred ca are rost sa pierzi tipul retinand toate opiniile si toate expresiile spuse de autori, pentru ca in aceste cazuri e destul de logic si normal cum se va retine.
Parerea mea.
Cred ca ai dreptate, ma cam pierd in detalii.
In cazul asta, coautorul raspunde pentru tentativa, nefiind aplicabil art. 30 (numai de acest articol putem discuta, pentru ca avem participatie). Si daca aveam o talharie, solutia ar fi fost aceeasi, nu? Pentru ca este vorba tot de o infractiune contra patrimoniului, chiar daca se exercita violente asupra victimei.