avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
mariana_en a scris:

da de ce e si b? daca intervine anularea reabilitarii? intrebarea spune: in nici un caz
edit: numa pe topicul asta suntem 80
hai sa luam toti aceeasi nota(eventual 10, asa, de-ai dracu), sa-i vedem pe unde scot camasa...

dar daca ar interveni anularea reabilitarii pt infr. care ar reprezenta primul termen al pluralitatii =>ar insemna ca mai exista o infr anterioara care a dus la anulare => nu ar mai fi primul termen ...sau o iau pe campii? ceea ce nu e exclus...pan una alta raspunsurile artax?
edit
suntem 80 care urmarim ...da cati contribuim? :angry:
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
carmen_miron, utilizator
pai ar putea sa fie a treia condamnare(pt recidiva aia mica)
iar de contribuit, zau asa, cateodata e mai misto sa te uiti peste gard (se cheama voyeurism)
artax a scris:

daca mai are cineva chef...

I. In ipoteza retinerii recidivei postcondamnatorii:
a. daca pedeapsa stabilita pentru cel de-al doilea termen este amenda, aceasta poate fi sporita cu o jumatate din maximul special;
b. la restul de pedeapsa ramas neexecutat la data savarsirii infractiunii se poate aplica un spor de pana la sapte ani;
c. infractiunea ce constituie al doilea termen al recidivei, nu poate fi savarsita pe perioada liberarii supravegheate.

II. Primul termen al pluralitatii intermediare nu poate consta in niciun caz intr-o condamnare pentru o infractiune pentru care a intervenit:
a. o lege penala mai favorabila;
b. reabilitarea;
c.prescriptia executarii.

================================================
raspunsuri corecte
I. c-nu inteleg de ce ?, carmen, tu ai ales c, explica te rog
II. cartea da a), eu am ales b) si c), si tind sa cred ca am ales bine, poate e gresit in carte
este C pt ca libertatea sub supraveghere poate fi dispusa numai in cazul minorului care nu a implinit 17 ani ...fiind fapte comise in minoritate nu se retine recidiva
carmen_miron a scris:

este C pt ca libertatea sub supraveghere poate fi dispusa numai in cazul minorului care nu a implinit 17 ani ...fiind fapte comise in minoritate nu se retine recidiva

====================================================================
formularea este pe perioada liberarii supravegheate , m-am gandit la liberare dintr-o forma de privare de libertate, nu m-am gandit la libertatea supravegheata...nici nu m-a dus cu gandul la minor...:">
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
artax, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)