avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Am avut o activitate "furibunda" pt ca eram (si sunt inca) la job aproape toata ziua si asta e... stau in fata calculatorului, dar nu prea pot sa-mi permit sa scot carti de drept pe masa, atata timp cat munca mea nu are cam nimic de a face cu asta.
Apoi au mai fost si weekendurile in care din cand in cand mai verificam si mai postam cate un raspuns la cate o grila, sau mai puneam cate o intrebare.

Cu toate astea, sunt convins ca nu activitatea de pe forum este cea hotaratoare pt acest examen. trebuie sa aveti mintea limpede si sa va planificati materia la milimetru sau la secunda, cum se spune.
Eu faceam lucrul acesta atunci cand forumul era pustiu, adica dimineata de pe la 3 - 4 pana pe la 8 - 8:30 cand mergeam la job.

Deci, parerea mea este aceeasi cu cea de mai sus: nu pierdeti vremea pe forum. Daca aveti de intreabat ceva si nu aveti unde, intrebati pe forum, dar nu va lasati programul schimbat si modificat de activitatea de pe aici.

Parerea mea.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Faceti distinctie intre libertatea supravegeata (aplicabila minorilor) si liberarea supravegheata - care cred ca se refera la liberarea provizorie sub supraveghere.
Sau nu?

============================================================
Patrick, aici era si pb mea cu grila respectiva, nu m-am dus cu gandul la minor, ci din formula liberare supravegheata, m-am gandit la punerea in libertate dintr-o stare ( legala) privativa de libertate.
postez din nou grila si te rog sa te uiti la ea daca ai timp, multumesc!

I. In ipoteza retinerii recidivei postcondamnatorii:
a. daca pedeapsa stabilita pentru cel de-al doilea termen este amenda, aceasta poate fi sporita cu o jumatate din maximul special;
b. la restul de pedeapsa ramas neexecutat la data savarsirii infractiunii se poate aplica un spor de pana la sapte ani;
c. infractiunea ce constituie al doilea termen al recidivei, nu poate fi savarsita pe perioada liberarii supravegheate

uff, am reusit si eu sa intru
punctul1: ce naiba, dave, nu mai stii de gluma?
2. patrick, distinctia o cam facem, da e greu sa te lupti cu o gresala de tipar...liberare supravegheata nu exista...nu poti decat sa speculezi ca se ref la libertate supravegheata si atunci de ce mama naibii mai vb de al 2-lea termen al recidivei...ca nici primul n-are cum exista...ori faptuitorul e benjamin cum-ii-spune, se naste mos si moare plod..
3. din ce naibii de carte e minunea asta? ca daca restul de pedeapsa ramas neex e mai mare decat condamnarea pt infr nr2, atunci foarte bine in urma contopirii, pardon, cumulului juridic rezultanta va fi restul de pedeapsa +spor pana la 7 ani...
ma intorc la procd civ
fata de o discutie anterioara, parerea lui streteanu : art. 38 - condamnările în privința cărora s-a împlinit termenul de reabilitare nu atrag recidiva. Așa cum se va vedea în ultimul capitol, una dintre condițiile esențiale pentru intervenția reabilitării este împlinirea unui termen de reabilitare (care este de durată diferită, în funcție de gravitatea condamnării). În contextul recidivei, simpla împlinire a termenului reabilitării, fără a fi îndeplinite și celelalte condiții cumulative ale reabilitării nu va putea avea ca efect intervenția reabilitării, dar va înlătura, în schimb, starea de recidivă. Cu alte cuvinte, autorul nu va fi reabilitat, singura consecință a simplei împliniri a termenului de reabilitare fiind înlăturarea stării de recidivă în raport de condamnarea respectivă
parca la alti autori am gasit alte interpretari ale problemei? care-i adevarul? ceva pareri?
M. Udroiu in " Sinteze..." afirma, fara explicatii, faptul ca nu constituie prim termen al recidivei condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea judecatoreasca, sau al caror termen de reabilitare s-a implinit.
I. Pascu, Drept penal general- "acelasi efect de inlaturare a starii de recidiva il produce si implinirea termenului de reabilitare pentru condamnarea care a fost executata...ratiunea este aceea ca , dupa trecerea acestor termene de la executarea pedepsei, termene in care fostul condamnat nu a savarsit din nou o infractiune, nu se mai poate vorbi de o perseverenta infractionala..."

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)