avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
buna dimineata si :coffee:
1.b,c
2.a,c
3.a,c
4.b
5.b
carmen_miron a scris:

buna dimineatza...
Niste grile din procedura civila de inviorare ...
1. Exista identitate de parti ca elem. al puterii de lucru judecat
a-numai daca in cel de-al doilea proces partile au aceeasi calitate procesuala ca si in primu
b-chiar daca paratul din cel de-al 2-lea proces este succesor cu titlu universal al reclamantului din primul proces
c-in cazul reclamantului din al 2-lea proces, care este creditorul chirografar al reclamantului din primul proces

2 Nu sunt exceptii de fond
a-ex.subsidiaritatii actiunii in constatare fata de actiunea in realizare
b-prescriptia
c-ex. de tardivitate

3 Sunt ex. procesuale de fond
a-puterea de lucru judecat
b-perimarea
c-ex. lipsei capacitatii procesuale

4 Este o ordine corecta de solutionare a ex. procesuale
a-ex. de necompetenta, ex. puterii de lucru judecat, ex. privind constituirea instantei
b-ex. privind compunerea instantei, ex. puterii de lucru judecat, ex. de prescriptibilitate
c-ex. de netimbrare, ex. privind constituirea instantei, ex. lipsei calitatii procesuale

5. Respingerea ex. procesuale ca neintemeiata se pronunta prin
a- incheiere interlocutoriue atacabila cu recurs,
b-incheiere interlocutorie sau hotarare dupa caz
c- incheiere care de regula poate fi atacat numai o data cu hot. pronuntata pe fond

Sper sa va placa :D ... merg de minune cu :coffee: ...

2 c
3.a c
4.b c
5.c
eu rectific:
1.b
2.c
3.a
4 si 5 raman asa cum am zis
thomas28 a scris:

eu rectific:
1.b
2.c
3.a
4 si 5 raman asa cum am zis

la 3 de ce nu iei si pe c?
la 5 e vb de respingere, eu stiu ca numai prin incheiere, la admiterea exceptiei putem avea incheiere sau alta hotarare (sentinta, decizie).
raspunsurile bune
1c
2c
3ac
4bc
5bc
....aceeasi problema am avut-o si eu la 5...da sapand...cred ca se poate in cazul in care admitand exceptia isi declina competenta de examplu, sau pronunta perimarea? ...cred...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
carmen_miron, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)