Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
@Patrick-toate cele 3 grile sunt din M.U. Sinteze si grile, penal general
@ sim- la grila cu concursul, am citit si RIL-ul, dar nu asta era problema mea. la citirea enuntului in varianta a) suna asa:
"In caz de concurs de infractiuni dispozitiile referitoare la contopire se aplica numai cu privire la pedepsele executabile care au fost gratiate partial. "
acuma, per a contrario, putem spune ca dispozitiile referitoare la contopire , in ncaz de concurs de infractiuni, nu se aplica pedepselor negratiate deloc, adica avem concurs, stabilim pedepsele si nu facem contopirea pt ca nu sunt gratiate??
aici e pb mea, din modul de formulare al grilei, eu nu ma gandesc automat ca se refera doar la situatia pedepselor gratiate partial, ci, cumva , inteleg ca " piesa centrala" a intrebarii e concursul, nu gratierea...nu stiu daca m-am facut inteleasa...
la cea cu betia, daca citesti din M.U. -sinteze penal general, la pag.92, rezulta ca ar fi corecte toate 3 variantele