avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
indiferent de ce localitati ar fi, eu vreau JUDECATOR...mie nu mi-e greu sa ma rup de casa...ca nu am una:P...ceea ce ma intereseaza in mod deosebit si pe care il voi lua cu mine oriunde m-as duce...e copilul...restul...cine vrea sa ma viziteze, ii dau adresa, dar sa sune inainte ca nu stie daca voi fi acasa;)VRABIA MALAI VISEAZA!
ma intorc la penalul meu general...am avut pretentia sa-l repet in 2 zile...mare greseala#-o
ADR13 a scris:

Va salut fetelor !!! Vad ca sunteti active pe forum, de aceia , abordand subiectul mai pe-n delete, va intreb cam cum o judecati voi cu optiunea: -procuror - locuri putin mai neatractive,dar concurenta ( ma refer la media de intrare mai mica in comparatie cu judecatorii , asa cum reiese din statistica ) sau judecator, locuri mai atractive insa concurenta ( media de intrare mai mare ) Apropo, eu din Satu Mare am variante si la Parchet si la Judecatorie, insa se impune un rezultat pe masura, care sa-mi permita sa aleg.
Totusi, avand in vedere ca e ultimul examen cu varianta de 5 ani vechime, - pe viitor preconizandu-se doar INM-ul,- parca nu as risca, si as prefera la procurori. Voi ce pareri impartasiti ???

Daca o sa gandeasca toata lumea asa, o sa se intre cu 9,50 la procurori si cu 7,00 la judecatori.:))
Eu zic ca lumea trebuie sa aiba in vedere si acest criteriu, dar sa nu fie primordial.
Adica fiecare sa aleaga ce profesie crede el ca i se potriveste mai bine in momentul asta al vietii.
Eu unul nu ma vad judecator pe termen scurt si mediu (7-8 ani).
Plus ca imi doresc sa fac munca de procuror, iar atunci cand voi dori sa devin judecator, sa am o experienta (profesionala si umana) suficienta pt a putea sa-mi fac profesia cat mai bine.
Eu o sa dau examen la procurori chiar daca efectiv nu exista nicio instanta atractiva pt mine.
Nu am nimic in judet, iar prin zona am doar la Gheorgheni (80 KM dintre care aproape jumatate prin Cheile Bicazului ceea ce iarna e criminal), Odorheiu Secuiesc (100 KM) sau Nasaud (cam 120KM).
[ Eu unul nu ma vad judecator pe termen scurt si mediu (7-8 ani).
Plus ca imi doresc sa fac munca de procuror, iar atunci cand voi dori sa devin judecator, sa am o experienta (profesionala si umana) suficienta pt a putea sa-mi fac profesia cat mai bine.
Eu o sa dau examen la procurori chiar daca efectiv nu exista nicio instanta atractiva pt mine.
Nu am nimic in judet, iar prin zona am doar la Gheorgheni (80 KM dintre care aproape jumatate prin Cheile Bicazului ceea ce iarna e criminal), Odorheiu Secuiesc (100 KM) sau Nasaud (cam 120KM).

Dave se pare ca iar ne potrivim in gandire.:)
Eu optez pt procurori pt ca asta imi doresc sa profesez si pe locul 2 e motivul cu media de intrare.
Eu sunt sigura ca media de intrare la judec va fi si de data aceasta mai mare, pt ca sunt locuri mult mai atractive.
La judec e scos un loc in orasul meu, dar asta nu ma determina sa optez pt judec.
Se pare ca ne-am putea "bate" pt nasaud, e la 25 km de mine.:D, dar nu mi-l doresc sub nici o forma, prefer Alba.
sim05 a scris:

Eu sunt sigura ca media de intrare la judec va fi si de data aceasta mai mare, pt ca sunt locuri mult mai atractive.

Nu stiu daca o sa mai fie asa.
Pana acum se ducea mai multa lume la judecatori pt ca erau mai multe posturi scoase la concurs pt judecatori (de regula cu 10 sau chiar 20 mai multe - 50 de procurori fatza de 60 sau 70 de judecatori).
Din cauza aia oamenii se inscriau la judecatori pt ca se gandeau ca cele 10-20 de locuri in plus vor conta.
Acum e numar egal de locuri asa ca lumea va opta in principal in functie de preferinta reala pt. o profesie sau alta.
Considerentul ca posturile de judecatori sunt in orase mai atractive va veni in subsidiar.
IMHO
buna dimineatza...
Niste grile din procedura civila de inviorare ...
1. Exista identitate de parti ca elem. al puterii de lucru judecat
a-numai daca in cel de-al doilea proces partile au aceeasi calitate procesuala ca si in primu
b-chiar daca paratul din cel de-al 2-lea proces este succesor cu titlu universal al reclamantului din primul proces
c-in cazul reclamantului din al 2-lea proces, care este creditorul chirografar al reclamantului din primul proces

2 Nu sunt exceptii de fond
a-ex.subsidiaritatii actiunii in constatare fata de actiunea in realizare
b-prescriptia
c-ex. de tardivitate

3 Sunt ex. procesuale de fond
a-puterea de lucru judecat
b-perimarea
c-ex. lipsei capacitatii procesuale

4 Este o ordine corecta de solutionare a ex. procesuale
a-ex. de necompetenta, ex. puterii de lucru judecat, ex. privind constituirea instantei
b-ex. privind compunerea instantei, ex. puterii de lucru judecat, ex. de prescriptibilitate
c-ex. de netimbrare, ex. privind constituirea instantei, ex. lipsei calitatii procesuale

5. Respingerea ex. procesuale ca neintemeiata se pronunta prin
a- incheiere interlocutoriue atacabila cu recurs,
b-incheiere interlocutorie sau hotarare dupa caz
c- incheiere care de regula poate fi atacat numai o data cu hot. pronuntata pe fond

Sper sa va placa :D ... merg de minune cu :coffee: ...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)