avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
carmen_miron a scris:

ajutati-ma sa inteleg ca #-o

La 14. 06. 2010 TJ declară recurs împotriva sentinei Tribunalului Vrancea, depunând recurs motivat la registratura Curii de Apel Galai, Secia Civilă, arătând în cadrul motivelor de recurs că are domiciliul în municipiul Galai, că deplasarea în municipiul Focşani este deosebit de costisitoare pentru parte, astfel încât a adresat instanei de recurs rugămintea să solicite de la Tribunalul Focşani toate actele şi datele necesare soluionării recursului.
La primul termen de judecată în recurs:
a- instana a considerat cererea greşit îndreptată şi a dat o încheiere de scoatere de pe rol, dispunând înaintarea dosarului la Tribunalul Focşani pentru ca acesta să verifice dacă au mai fost declarate şi alte recursuri în cauză;
b-instana a invocat excepia nulităii recursului, şi, după punerea sa în dezbatere, a anulat recursul cu argumentul că justiia nu efectuează servicii de curierat la cererea părilor şi că sanciunea nulităii este justificată de raiuni de operativitate, de evitare a anumitor disfuncionalităi ce ar putea să apară dacă parilor li se permite depunerea recursurilor la orice instană doresc;
c - instana s-a considerat corect sesizată, luând măsurile specifice activităii de judecată a acestui dosar.
dupa stiinta mea: recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii; deci nu se da incheiere de scoatere de pe rol; b ar putea fi corect sub aspectul retinerii sanctiunii nulitatii, dar nu si al motivarii, deoarece nulitatea intervine de drept aici (prevederea legala a sanctiunii) si nu "din ratiuni de operativitate"; c) nu poate fi retinut datorita faptului ca recursul nu a fost depus la instanta a carei hotarare s-a atacat;
concluzia ar fi ca nici o varianta n-ar fi corecta...

deci e speta de la promovare ...
dau bun raspunsul C
aia cu nulitatea eu stiu ca a fost declarata neconstitutionala deci poti depune recursu nu numai la instanta a carei hotarare se ataca... no bun... da ... de ce e bun C ... ...
carmen_miron a scris:

ajutati-ma sa inteleg ca #-o

La 14. 06. 2010 TJ declară recurs împotriva sentinei Tribunalului Vrancea, depunând recurs motivat la registratura Curii de Apel Galai, Secia Civilă, arătând în cadrul motivelor de recurs că are domiciliul în municipiul Galai, că deplasarea în municipiul Focşani este deosebit de costisitoare pentru parte, astfel încât a adresat instanei de recurs rugămintea să solicite de la Tribunalul Focşani toate actele şi datele necesare soluionării recursului.
La primul termen de judecată în recurs:
a- instana a considerat cererea greşit îndreptată şi a dat o încheiere de scoatere de pe rol, dispunând înaintarea dosarului la Tribunalul Focşani pentru ca acesta să verifice dacă au mai fost declarate şi alte recursuri în cauză;
b-instana a invocat excepia nulităii recursului, şi, după punerea sa în dezbatere, a anulat recursul cu argumentul că justiia nu efectuează servicii de curierat la cererea părilor şi că sanciunea nulităii este justificată de raiuni de operativitate, de evitare a anumitor disfuncionalităi ce ar putea să apară dacă parilor li se permite depunerea recursurilor la orice instană doresc;
c - instana s-a considerat corect sesizată, luând măsurile specifice activităii de judecată a acestui dosar.

Daca imi amintesc bine c e rasp corect.
Nu ma intreba de motivare, nu am gasit niciuna.#-o

Am verificat acum, nu ar tb sa fie trecut Tribunalul Focsani, ci Judecatoria Focsani.
E judecatoria Focsani si Tribunalul Vrancea.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
sim05, utilizator
s-a declarat neconstitutionala prevederea "sub sanctiunea nulitatii", am vazut si eu acu' (n-am ajuns la recurs) dar 302 e in continuare in vigoare...adica partea este in continuare obligata sa depuna recursul la instanta a carei hotarare se ataca...si aici, n-ai incotro, decat sa iei de bun raspunsul lor...
daca in 45 zile legiuitorul nu modifica textul declarat neconstitutional aplicarea acestora se suspenda de drept ... parca... iar cum domnii nici macar prin legea lui Boc nu au facut modificarea ... eu zic ca poti depune recursul atat la inst a carei hot o ataci sau direct la inst. competenta sa judece recursul fara sa ti se poata anula recursul ca nefiind depus la instanta competenta ....
edit
hai sa va mai intreb ceva
modificarea foilor de parcurs in care este evidentiata marfa transportata de soferul X angajat la o societate comerciala, in sensul ca in loc de 10 saci de ciment scrie ca sunt 8, ceilalti doi fiind insusiti de soferul nostru - care are trecut in fisa postului ca atributii preluarea, transportarea si distribuirea marfii...cum o incadrati?
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
carmen_miron, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)