Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
ajutati-ma sa inteleg ca #-o
La 14. 06. 2010 TJ declară recurs împotriva sentinei Tribunalului Vrancea, depunând recurs motivat la registratura Curii de Apel Galai, Secia Civilă, arătând în cadrul motivelor de recurs că are domiciliul în municipiul Galai, că deplasarea în municipiul Focşani este deosebit de costisitoare pentru parte, astfel încât a adresat instanei de recurs rugămintea să solicite de la Tribunalul Focşani toate actele şi datele necesare soluionării recursului.
La primul termen de judecată în recurs:
a- instana a considerat cererea greşit îndreptată şi a dat o încheiere de scoatere de pe rol, dispunând înaintarea dosarului la Tribunalul Focşani pentru ca acesta să verifice dacă au mai fost declarate şi alte recursuri în cauză;
b-instana a invocat excepia nulităii recursului, şi, după punerea sa în dezbatere, a anulat recursul cu argumentul că justiia nu efectuează servicii de curierat la cererea părilor şi că sanciunea nulităii este justificată de raiuni de operativitate, de evitare a anumitor disfuncionalităi ce ar putea să apară dacă parilor li se permite depunerea recursurilor la orice instană doresc;
c - instana s-a considerat corect sesizată, luând măsurile specifice activităii de judecată a acestui dosar.
pai ce iti scapa? utilizarea (recunoasterea/exercitarea lor continua pt.a fi recunoscute) servitutilor e una si prescriptia achizitiva, uzucapiunea e alta...
Da imi lipsea un nu, referitor la intrebarea mea cu servitutile continue si aparente.
Citez Barsan PAG 276
"...................numai servit continue si aparente pot fi dobandite pein uzucapiune si numai acestea nu se pierd prin neutilizare"
"....pag.292
neuzul sau presc.extinctiva presupune neintreb servitutii timp de 30 de ani..............................daca este vorba de o servitute de vedere deci, continua , el se va calcula din ziua in care proprietarul fondului dominanat inchide acea fereastra, fara a o mai folosi 30 de ani!!!!!!!!!!!!!
SE pierd sau nu prin neutilizare? Ce imi scapa?