avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
davegahan a scris:

sim05 a scris:

Carmen dar de ce nu te gandesti ca dc mai faceai o speta sau 3 intrebari de teorie erai intrata?

Eu ce sa mai zic?
Am avut 7,10 pe ciorna, am trecut 2 raspunsuri gresite pe grila oficiala si m-am scos singur din schema. Un an din viata s-a dus naibii. Dar chiar si-asa, tot anul asta am trait cu speranta ca voi face saltul decisiv acum. M-a lovit rau de tot insa faza cu locurile putine scoase la concurs. Ceea ce era aproape sigur acum 2 luni acuma e sub un mare semn de intrebare. Pt. ca nu mai e suficient sa fac saltul la un 7,50 (sa zicem) ca sa fiu sigur de reusita. Trebuie sa fiu in primii 20. Deci nu depinde numai de mine.
In fine...avand in vedere ca in cazul meu e ultima incercare (asta e o certitudine), sper sa nu raman toata viata cu gustul amar ca in noiembrie 2010 am fost aproape intrat si m-am scos singur afara dintr-o neatentie. Sau ca, chiar si cu cele 2 raspunsuri trecute gresit, daca dintre celelalte raspunsuri as fi gresit cu o singura intrebare de teorie mai putin, as fi fost procuror. O singura intrebare. Un singur raspuns. Ce subtire e linia intre a reusi sa devii ceea ce ai visat si a fi ramane un nimeni...

Neata!
... tic-tac.
dave, cunosc sentimentul.
La admiterea la facultate in primul an imi mai trebuia un singur raspuns pt a fi intrata. desi in urmatorul an am intrat (concurs pe 25 locuri pe tara) am ramas cu un gust amar si cu marele regret ca dc mai aveam un singur raspuns .....
ai incredere si fii optimist, dc tu iti pierzi optimismul care ai fost atat de aproape, ce sa mai zica cei ca mine, care am fost atat de departe....

sim05 a scris:

davegahan a scris:

sim05 a scris:

Carmen dar de ce nu te gandesti ca dc mai faceai o speta sau 3 intrebari de teorie erai intrata?

Eu ce sa mai zic?
Am avut 7,10 pe ciorna, am trecut 2 raspunsuri gresite pe grila oficiala si m-am scos singur din schema. Un an din viata s-a dus naibii. Dar chiar si-asa, tot anul asta am trait cu speranta ca voi face saltul decisiv acum. M-a lovit rau de tot insa faza cu locurile putine scoase la concurs. Ceea ce era aproape sigur acum 2 luni acuma e sub un mare semn de intrebare. Pt. ca nu mai e suficient sa fac saltul la un 7,50 (sa zicem) ca sa fiu sigur de reusita. Trebuie sa fiu in primii 20. Deci nu depinde numai de mine.
In fine...avand in vedere ca in cazul meu e ultima incercare (asta e o certitudine), sper sa nu raman toata viata cu gustul amar ca in noiembrie 2010 am fost aproape intrat si m-am scos singur afara dintr-o neatentie. Sau ca, chiar si cu cele 2 raspunsuri trecute gresit, daca dintre celelalte raspunsuri as fi gresit cu o singura intrebare de teorie mai putin, as fi fost procuror. O singura intrebare. Un singur raspuns. Ce subtire e linia intre a reusi sa devii ceea ce ai visat si a fi ramane un nimeni...

Neata!
... tic-tac.
dave, cunosc sentimentul.
La admiterea la facultate in primul an imi mai trebuia un singur raspuns pt a fi intrata. desi in urmatorul an am intrat (concurs pe 25 locuri pe tara) am ramas cu un gust amar si cu marele regret ca dc mai aveam un singur raspuns .....
ai incredere si fii optimist, dc tu iti pierzi optimismul care ai fost atat de aproape, ce sa mai zica cei ca mine, care am fost atat de departe....

Desi nu am trecut printr-o astfel de experienta imi imaginez ca e ingrozitor sentimentul pe care l-ai trait. Dar asta nu trebuie sa te demoralizeze si nici sa te culpabilizezi.....stii tu cum este in viata .....de cele mai multe ori lucrurile se intampla asa cum trebuie sa se intample si poate si in cazul tau asa a fost sa fie atunci......cine stie pentru ce motiv, probabil pentru a fi mai bine pregatit pentru momentul in care vei deveni procuror. Asa ca , acel esec trebuie sa fie o noua provocare pentru tine si daca asta este visul tau, lupta pana la capat. Cu siguranata, atunci cand va fi dat sa fie, vei reusi ! Sa dea Dumnezeu sa fie acum si sa te regasesti printre cei 20 .....
in cazul ofertei reale urmate de consemnatiune , daca debitorul are hot jud def, care constata consemnatiunea, nu mai poate sa-si ia inapoi, chiar cu consimtamantul creditorului, suma depusa in prejudiciul codebitorilor sau fidejusorilor ( art 1119, c.civ)

art. 1120 creditorul care a consimtit ca debitorul sa-si retraga consemnatiunea , dupa ce aceasta a fost declarata valabila prin hj, pierde dreptul de privilegii sau ipoteci...

mai poate sa retraga/nu mai poate sa retraga?

sau retragerea este posibila, dar e dublu conditionata : de acordul creditorului si de pierderea garantiilor?
thomas28 a scris:

hai sa pun si eu paie pe foc...
anu' trecut m-a apucat asa, pompieristic, ca vreau si eu in magistratura...respectiv cu 10 saptamani inainte....:D si mi-am zis: limba romana stiu, nu pun cratime unde nu trebuie si nici invers, experienta de vreo multi ani in instanta am, repet putin, dau gata penalul si procedura penala....ca deh, aci' n-am prea multa experienta, si sa vezi ce merge...cu vreo trei zile inainte de examen mi-adusei si eu aminte de cedo si oj....si-am zis:hm, astea sa fie problema?! ca bine nu! si m-am dus cam asa la examen...."pe drumul de costise ce trece de Vaslui, trecea chiar Falconeti, plimbandu-se hai...hui...":D
Ei, bine, chiar asa a si fost rezultatul...procedura civila, civilul (unde chiar lucrasem o gramada in instanta) mi-au "dat roade" cu nota de "trecere", in schimb, penalul, procedura penala, cedo si oj...m-au facut de ras ...
concluzia, va rog sa o trageti fiecare...eu, oricum, suflu si-n iaurt, si ma uit la fiecare 0,1 din nota :D

:) Cam asa ma duc eu acum! Mi-am dat seama abia spre final ca nu sunt suficiente 4 luni de studiu.
Oricum, te poti "lauda" cu un esec in momentul in care renunti sa mai lupti. Pana atunci, fiecare dintre noi este un magistrat, faptul ca suntem conditionati de un examen nefiind decat un termen suspensiv....(excludem din ipoteza asta pe cei care nu stiu pe ce lume se afla...)
Eu voi reusi. Daca nu acum, la anul. Daca nu se mai organizeaza examen, prin Institut. E un lucru pe care trebuie sa-l fac in viata asta.
Cu cat avem o atitudine mai senina in fata acestui examen, cu atat va fi mai usor. Mai usor de suportat psihic. Nu-mi voi face reprosuri nici daca voi fi la distanta de 0.1 puncte de linie. Asta inseamna ca cel care a intrat a fost mai bine pregatit. Sau a avut mai mult noroc. In orice caz, a meritat sa intre.
Mult succes tuturor!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Julia79, utilizator
salutari de la oradea...azi inchei capitolul invatat sper ca de datat asta nu va mai trebui sa o iau de la capat, pt ca si eu ca si julia asta vreau si stiu ca intr-un fel sau altul voi ajunge acolo ...referitor la "nu voi regreta acel 0.1"...iti doresc sa nu se intample pt ca daca se va intampla cu siguranta vei regreta... cand esti acolo aproape realizezi cat de importanta sunt punctele fiecarei grile...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)