avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
n cazul ofertei reale urmate de consemnatiune , daca debitorul are hot jud def, care constata consemnatiunea, nu mai poate sa-si ia inapoi, chiar cu consimtamantul creditorului, suma depusa in prejudiciul codebitorilor sau fidejusorilor ( art 1119, c.civ)

art. 1120 creditorul care a consimtit ca debitorul sa-si retraga consemnatiunea , dupa ce aceasta a fost declarata valabila prin hj, pierde dreptul de privilegii sau ipoteci...

mai poate sa retraga/nu mai poate sa retraga?

sau retragerea este posibila, dar e dublu conditionata : de acordul creditorului si de pierderea garantiilor?

In opinia mea, pana sa aiba hotarare poate retrage oricand suma depusa, codebitorii si fidejusorii nefiind liberati.
Dupa ce are hotarare, cu acordul creditorului o poate retrage dar in acest caz creditorul care-si da acordul pierde garantiile ce insoteau creanta.
Daca nu are acordul creditorului nu o mai poate retrage, dupa ce a obtinut hotarare de validare a consemnatiuniii.
ce fain am aranjat in pagina:D
Asta cred ca e una din cele gresite.
Isis tu care ai noua carte crezi ca ma poti ajuta cu rasp?

Nu poate fi obligata la cheltuieli judiciare
a.partea resp.civil.in solidar cu inculpatul
b.partea vatamata in solidar cu inculpatul
c.partea vatamata minor, prin reprezentant legal

rasp corect bc
De ce c?
Exista chiar si un ril parca care statueaza in acest sens, ca minorul poate fi obligat prin reprez legal!!!X-(
si eu zic ca e gresita...stiti ce e cel mai fain...fii-mea cea mica are o diaree ... de la atata ... :D spalat in dimineata asta ma gandesc ca voi avea noroc ... rad eu da nu e rasu meu...dupa masa fug cu ea la doctor, sper sa se calmeze pana diseara ca daca nu...cred ca voi merge si eu cu trenu ...
lili_maci a scris:

salutari si din timisoara!
mai, nu va mai dati ultimatumuri, ca o sa fiti stresati ca dracu la examen! fiti un pic mai ingaduitori cu voi zilele astea. e stres, materia e varza de la repetatul en-gros (asa se scrie?!) mergem la examen si gata. hotaram dupa aia. maine seara ma urc si eu in tren, deci maine agat cartile in cui. sper sa ne intalnim prin bucuresti, macar un pic. sa-mi pun o foaie pe spate, la examen, pe care sa scrie "forum" ? ca dupa aia as merge la o bere sau la un vin fiert si nu m-as duce singura ...:wave:

artax, habar n-am, dar m-a pus pe ganduri intrebarea. ma duc sa ma uit, poate gasesc ceva.

stai sa se afiseze salile, etc...
inainte de examen cred ca toti vor fi cu morcovu'....dar dupa, am putea sa ne vedem...unii dintre noi ne stim deja :D
si nu e nevoie de foaie pe spate cu "forum" :) ce-ar mai fi sa aparem vreo 40 de oameni (in toata firea) cu foi pe spate?:tooth: s-au inventat telefoanele....

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)