avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
isis23 a scris:

mamistefi a scris:

Asta cred ca e una din cele gresite.
Isis tu care ai noua carte crezi ca ma poti ajuta cu rasp?

Nu poate fi obligata la cheltuieli judiciare
a.partea resp.civil.in solidar cu inculpatul
b.partea vatamata in solidar cu inculpatul
c.partea vatamata minor, prin reprezentant legal

rasp corect bc
De ce c?
Exista chiar si un ril parca care statueaza in acest sens, ca minorul poate fi obligat prin reprez legal!!!X-(

Cartea rectificata da aceleasi raspunsuri adica b) si c)

Din cate imi amintesc poate fi obligat inculpatul minor la cheltuieli de judecata si nu partea vatamata minor.
Nu-mi amintesc bn, poate fi obligat.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
sim05, utilizator
DECIZIA Nr. LVIII (58)
din 24 septembrie 2007

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 574 din 30/07/2008
da, e cum zice isis!
ce bine ca mai bantui si eu pe aici, io nu mi-am pus problema asta pana acum ...:)
mamistefi a scris:

Mi-am adus aminte ca ma bantuie o nelamurire la proc.civ
Hotararea asupra stramutarii in civil este incheiere sau sentinta? Art 40 nu distinge! Eu zic ca e incheiere.Nu mai stiu unde am citit, dar parca asa retinusem
Civil -Sentinta nemotivata, penal -Sentinta motivata.
in penal stiu ca e sentinta motivata cf 202/2010
In civiil bineintes ca sunt doua opinii, am verificat Tabarca zice incheiere nemotivata, Ciobanu zice sentinta.
In codul lui Boroi am gasit spete cu incheiere. Edificator.
nu avem stramutarea la proc.pen.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)