avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ?!

Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?!


Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry:
romania inedit a scris:

Ieri i-am pus intrebarea asta unui absolvent de seminar, si mi-a raspuns ca Hristos a inviat ca sa aiba de ce sa se mire cei care intreaba ca mine.



:offtopic:Adica...PROSTII...pe romaneste asa se spune
Am sau nu dreptate,cred ca te-a si afurisit...dar cred ca si-a facut o cruce foarte mare cind ti-a raspuns.


Puteai sa taci,si sa intrii pe net sa cauti raspunsul intrebarii tale..ESTE saptamina luminata mai omule...NU CUMVA ESTI ATEU?

Nu sunt ateu, dar de cand a devenit patriarh Ciubotea, BOR se ocupa mai mult cu stransul banilor decat cu activitatile specifice unei biserici crestine .

Intrebarea mea este o inbtrebare ca oricare alta !

Puteam sa intreb "Unde va duceti in vacanta ?", dar m-am gandit ca daca pun intrebarea asta, poate imi raspunde si mie cineva, si am ocazia sa citesc un raspuns inteligent .

Multumesc foarte mult pentru raspuns !
@romania inedit, ma bucur ca ai deschis topicul asta.Fiindca ieri mi-a trecut prin cap sa deschid eu unul ( am renuntat , temandu-ma ca nu va fi primit cu entuziasm) , pornind de la un articol dintr-un ziar , in care era prezentata o stire conform careia Suveranul Pontif a raspuns telespectatorilor unui post tv din Italia .Una dintre intrebari suna asa: Ce a facut Iisus Hristos intre momentul mortii si cel al invierii? La care Suveranul a raspuns ca, nu trebuie sa ne imaginam moartea si invierea ca pe o calatorie spatiala sau geografica, ci mai degraba ca pe o drumetie a sufletului.
Bun raspuns mi-am spus, insa am ramas totusi nelamurita...daca a avut loc o calatorie a sufletului , cum de mormantul a fost gasit gol?
Poate ca vom gasi impreuna niste raspunsuri, desigur, fara a incerca sa renegam ceva , si ar fi de preferat sa scriem doar daca stim ca vom scrie la obiect :)
Ar fi bine ca un topic cum e acesta sa nu aiba soarta pecetluita fiindca observ mai sus ca discutiile purtate sunt putin nepotrivite.
Referitor la intrebarea din titlul ales de tine, personal, cred ca daca Hristos nu ar fi inviat , astazi am fi trait intr-o lume total anapoda,o lume barbara si care cu siguranta nu ar fi fost cea in care mi-as fi dorit sa traiesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
ContSters181996, utilizator
Sa inteleg ca zeii romani nu au contribuit la raspandirea civilizatiei romane ?!

Si eu am observat, ca atunci cand am stat de vorba despre acest subiect cu niste persoane care se pretindeau "credincioase", am avut parte numai de raspunsuri intolerante sau de genul "crede si nu cerceta", "numai un ateu sau eretic poate pune intrebarea asta", iar cand am intrebat un calugar de ce musulmanii nu cred in invierea lui Hristos mi-a spus "Da-i dracu pe aia, ca nu sunt crestini" :O:O:O
E adevarat ca a crede si a nu cerceta e calea.spre credinta. Insa avem dreptul de a ne pune intrebari si a cauta raspunsuri, fara sa aducem atingere dogmelor si nu numai , subiectul e delicat iar unele dintre intrebarile pe care le-ai adresat mai sus, @romania inedit , suna oarecum ironic.Te-as sfatui sa editezi daca iti doresti ca topicul initiat de tine sa ramana nesters, fiindca nu poti pune intrebari de genul ,,de ce Hristos nu a fost femeie" .Daca esti credincios, asa cum afirmi, stii deja ca El e fiul Domnului.
A-ti pune niste intrebari , de bun simt, nu echivaleaza cu blasfemia .A nu-ti pune intrebari , in aceasta materie, nu echivaleaza neaparat cu ignoranta. ...

Alte discuții în legătură

Charlie hebdo Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul \\"si-au catutat-o ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)