avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ?!

Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?!


Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry:
Este foarte interesant subiectul. Ma bucura faptul ca sunt persoane care doresc sa aprofundeze evenimentele crestine.
Sincer nici nu stiu cu ce sa incep....

Cunoasterea si contopirea cu Dumnezeu se face pe doua cai:
1. cu inima, prin credinta, pur si simplu crezi in El,
2. cu ratiunea, prin stiinta, dupa multe studii la final crezi in El.

Mie intrebarile imi par normale si incerc sa raspund cat pot de explicit.

Daca Hristos nu ar fi inviat, nu ar mai fi existat crestinismul ci ar fi ramas doar religia iudaica, doar Vechiul Testament si in momentul de fata se astepta venirea acelui rege, Mesia, sa ne scoata din sclavia fizica sau morala.

Isus a fost barbat datorita conceptiilor perioadei respective. O femeie nu avea dreptul de a deveni predicator, invatator sau slujitor in Sinagoga. Astfel ca daca Isus ar fi fost femeie, nu ar fi ascultat-o nimeni, poate era chiar omorata cu pietre pentru blasfemie. Acest fapt nu duce la ridicarea in rang al barbatului, deoarece o avem pe Sfanta Maria, cea nascuta fara de pacat, adica este singura femeie, chiar om din toate timpurile care s-a nasut fara pacatul originar. Si in ziua de azi copiii nostrii se nasc cu pacatul originar si din acest motiv ii botezam, pentru a redevenii copiii lui Dumnezeu... dar nasterea Sf. Maria a incalcat legea moartii astrale nascuta din pacatul lui Adam si Eva. (De aceea in icoane Sf. Maria este reprezentata calcand capul sarpelui ce a ispitit pe Adam si Eva).
In religia ortodoxa s-au pastrat foarte multe obiceiuri, datini si diverse concepte din vremea lui Isus...Biserica a uitat sa evolueze alaturi de omenire, mai ales ca Isus a chemat la El toti oamenii indiferent de rang, de sex, de varsta etc.
Din pacate noi nu putem interveni in regulile bisericilor si manastirilor, trebuie sa ii acceptam asa cum sunt insa nu trebuie sa toleram fariseismul multor oameni ai bisericii (preoti si calugari).

In ceea ce priveste viata personala a lui Isus nu se stie nimic cert. Toata lumea face o deductie logica de pe urma faptelor minunate a lui Isus. Eu nu pot asocia minunile si invataturile Lui cu faptul ca noaptea devenea un fustangiu ....chiar nu pot!


Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar vreu sa accentuez un lucru:
atat barbatul, cat si femeia sunt egali si au acelesi drepturi si responsabilitati fata de Dumnezeu. (barbat+femeie=om)

Apropo de timpul dintre Moartea si Invierea lui Isus. In acest timp el a coborat in Iad unde a eliberat omenirea incepand de la Adam si Eva. Pana la moartea lui Isus nimeni nu a ajuns in Rai. Putem spune ca Isus a facut o drumetie spirituala in folosul omenirii.

Hristos a Inviat cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le. (aceasta este esenta crestinismului)
Adevarat c-a Inviat.





Daca Isus a inviat, cum se face ca pana acuma musulmanii si budistii nu au aflat ?! :O :O:hm::((

Eu cred ca daca Isus nu ar fi inviat, stiinta ar fi evoluat, pentru ca dezvoltarea crestinismului a avut drept consecinta o involutie a stiintei . Nu cred ca ar trebui uitata perioada Inchizitiei si comertul cu indulgente .

Daca toti oamenii ar fi luat de bune ideile popilor, acuma ramaneam tot la lumanare, nu mai aveam computere personale .

Practic, atunci cand crestinismul vorbeste despre reinvierea lui Hristos, da speranta oamenilor ca moartea nu inseamna o trecere in neant prin descompunerea materiei .

Dupa parerea mea, dupa ce Hristos a fost ingropat, apostolii s-au trezit fara un lider care sa convinga multimile, si pentru ca liderul nu mai era, au inventat aceasta reinviere .

Pana acuma nu exista nici-un act oficial roman care sa confirme invierea lui Isus dupa ce a fost rastignit .

In ceea ce o priveste pe Maria Magdalena, trebuie sa citez din capitolul X al Evangheliei celor 12 apostoli:

Acum, această Marie era din Magdala Galileei. Era o mare păcătoasă şi a sedus pe mulţi prin frumuseţea şi farmecul său. Ea a venit la Iisus în timpul nopţii şi şi-a mărturisit păcatele, iar El şi-a pus mâinile peste ea, a tămăduit-o, a scos din ea şapte demoni şi i-a zis: „Mergi în pace, păcatele îţi sunt iertate.” Iar ea s-a ridicat, a lăsat toate, L-a urmat şi L-a slujit din tot sufletul în timpul misiunii Sale în Israel.
Nu vreau sa cad in pacatul de a ma manifesta ca o pagana...dar am auzit de la o persoana "citita", ca Isus ar fi fost primul comunist...A dat mancare tuturor la fel, fara munca.
Daca as fi documentata (asta neinsemnand sa fi citit numai biblia), as putea sa mai postez. Fara polemica. Cu argumente pro sau contra.
Asadar:

Hristos A Inviat!


io_ha_na_c a scris:

Nu vreau sa cad in pacatul de a ma manifesta ca o pagana...dar am auzit de la o persoana "citita", ca Isus ar fi fost primul comunist...A dat mancare tuturor la fel, fara munca.
Daca as fi documentata (asta neinsemnand sa fi citit numai biblia), as putea sa mai postez. Fara polemica. Cu argumente pro sau contra.
Asadar:

Hristos A Inviat!


Si eu vrusai sa scriu ca Isus a fost primul comunist care s-a manifestat ca atare, dar nu vrusai sa fiu offtopic .


io_ha_na_c ...:acute:
romania ined...:acute:

Of.of.....Domnul nostru,Iisus Hristos...Comunist...:O
Iubea oamenii,pentru noi s-a sacrificat,de aceea "a dat mincare fara munca"...
Sa nu credeti ca va fac morala,Doamne fereste,dar este un topic foarte bun in care toti ne putem spune parerile.
Asa putem cunoaste mai bine adevarul!

Alte discuții în legătură

Charlie hebdo Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul \\"si-au catutat-o ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)