avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar mai fi inviat ?!

Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?!


Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry:
"CREDE SI NU CERCETA"


Oare este mai bine pentru noi sa nu ne punem atitea intrebari?,
Sa nu incercam sa aflam mai mult decit am primit ca raspuns pina acum?
Nu, este corect ca omul sa-si puna intrebari , insa asa cum am spus, nu dintre cele susceptibile de a fi catalogate drept blasfemie.
Si, @romania inedit, faptul ca niste slujitori ai bisericii incearca sa se imbogateasca de pe urma serviciilor religioase, nu are legatura deloc cu religia si cu nasterea sau evolutia ei, acest fapt nu este apt sa schimbe nimic , sunt lucruri fara legatura.Sa nu le confundam.
Personal, nu cred ca cineva poate da un raspuns cert la aceasta intrebare, asa cum nu cred ca cineva ar putea descrie concret evenimentele care stau la originea acestei sarbatori a crestinilor, pentru a intari sau dezminti ceea ce crede (sau nu) fiecare. Poate e mai bine sa creada fiecare ceea ce face bine sufletului sau......Se intampla sa traiesc intr-o tara musulmana si am petrecut Pastele intr-o familie crestina (arabi catolici), mi-au lipsit atmosfera de sarbatoare de acasa (noroc ca exista antena satelit !!), dar nu am simtit nici o clipa ostilitate sau marginalizare din partea prietenilor sau colegilor de serviciu care nu impartasesc credinta noastra.
emma_woodhouse a scris:

E adevarat ca a crede si a nu cerceta e calea.spre credinta. Insa avem dreptul de a ne pune intrebari si a cauta raspunsuri, fara sa aducem atingere dogmelor si nu numai , subiectul e delicat iar unele dintre intrebarile pe care le-ai adresat mai sus, @romania inedit , suna oarecum ironic.Te-as sfatui sa editezi daca iti doresti ca topicul initiat de tine sa ramana nesters, fiindca nu poti pune intrebari de genul ,,de ce Hristos nu a fost femeie" .Daca esti credincios, asa cum afirmi, stii deja ca El e fiul Domnului.
A-ti pune niste intrebari , de bun simt, nu echivaleaza cu blasfemia .A nu-ti pune intrebari , in aceasta materie, nu echivaleaza neaparat cu ignoranta. ...



Ce este blasfemia?

Blasfemia este un termen ce defineste pacatul comis prin impartasirea de idei defaimatoare cu referire la persoanele sfinte.

Chiar daca, potrivit legii 489/2006, articolul 13(2): "In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase.", cred ca intrebarea mea nu face obiectul acestei legi .

Chiar daca nu sunt femeie, ce nu prea inteleg eu la religiile astea fundamentale ale omenirii, este de ce discrimineaza femeile !?!

Nu am inteles si nici nu inteleg de ce femeile nu pot deveni preoti sau imami si de ce femeile trebuie sa jure supunere viitorului sot !

Eu am citit Biblia destul de des cand eram mic, iar cand eram mai tanar (19-20 de ani) am fost invitat sa raman calugar la mananistrea Calui, dupa ce am avut o discutie cu staretul arhim. Corneliu Miroslav (un om exceptional), pentru ca ma considera un tanar destupat la cap .
"SA FACI CE ZICE PREOTUL,NU CE FACE EL"

Si preotii sunt oameni aproape ca noi,dar consider eu cu anumite obligatii morale net superioare noua.Ma doare si deranjeaza cind aud anumite acte incalificabile,ale unor preoti.
Poate sunt dura,dar eu nu accept ca preotii sa "calce strimb".Nu au voie,au un juramint inaintea Domnului de "curatenie sufleteasca si trupeasca".

Alte discuții în legătură

Charlie hebdo Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul \\"si-au catutat-o ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)