avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
vultur1 a scris:

In cursul judecatii penale, dosarul cauzei:
a. este intotdeauna public
b. poate fi nepublic, cu privire la anumite acte
c. poate fi consultat de orice persoana interesata

Nici eu nu prea am inteles grila asta, tot b) am ales prin eliminare. Udroiu asta si ideile lui... :)
Ice Hellene a scris:

ionel_ududec a scris:

Ice Hellene a scris:

Eu nu inteleg de ce au dat o astfel de grila din moment ce sunt mai multe pareri in doctrina, legea nu prevede expres ce inseamna "inarmata" si nu avem nici macar un RIL care sa stabileasca solutia. O sa facem ala-bala-portocala, parerea carui autor ar fi mai potrivita? :confused:

pentru o mai buna intelegere a termenului "inarmat", trebuie facuta o diferenta fata de agravantele de la furt si talharie "avand asupra sa" (la talharie include si tinutul la vedere sau folosirea efectiva). Dupa parerea mea "inarmat" presupane ca arma sa fie la vedere. La grila de mai sus, consider ca raspunsul corect este b, intrucat autorul poate patrunde, de ex. in locuinta, cu iataganul in mana, fara sa fie vazut de partea vatamata = art. 192 al. 2 C.p.
Despre aceasta diferenta a fost intrebat un candidat de la concusul pentru functia de jude la ICCJ.

Deci, ideea ar fi ca arma tb sa fie la vedere si nu neaparat vazuta de persoana vatamata. Incep sa inteleg situatia, desi e mai greu de imaginat. Poate avea un cutit in mana (la vedere, deci inarmat) si victima sa n-o vada (de spaima, aflata in stare de soc sa nu mai dea atentie detaliilor). Cred...

Conform DEX: vizibil = care POATE fi vazut
Doar la furt conteaza daca victima a vazut arma ca sa devina talharie..
Ice Hellene a scris:

vultur1 a scris:

In cursul judecatii penale, dosarul cauzei:
a. este intotdeauna public
b. poate fi nepublic, cu privire la anumite acte
c. poate fi consultat de orice persoana interesata

Nici eu nu prea am inteles grila asta, tot b) am ales prin eliminare. Udroiu asta si ideile lui... :)

Exista in unele dosare informatii care nu pot fi publice cum ar fi datele de identificare a investigatorilor sub acoperire sau a martorilor protejati..
adrianicet a scris:

Posibilitatea scoaterii din proces a paratului este un efect specific al cererii de chemare in judecata a altor persoane? (Boroi & Raducan)

Da, dar nu cu intelesul ca numai in acea situatie se poate scoate paratul, pt ca putem intalni scoaterea paratului din proces si la aratarea titularului dr.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
sim05, utilizator
adrianicet a scris:

In cazul cererii de aratare a titularului dreptului:
A tertul aratat ca titular al dreptului care se infatiseaza si recunoaste sustinerile paratului va lua locul paratului, acesta din urma fiind scos din judecata, daca reclamantul consimte;
B tertul care se infatiseaza, dar tagaduieste sustinerile paratului dobandeste calitatea de intervenient in interes propriu;
C tertul legal citat, dar care nu se infatiseaza dobandeste calitatea de intervenient accesoriu;

a

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)