avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Versiunea nouã a aplicaþiei Revisal conform ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Versiunea nouã a aplicaþiei Revisal conform Hotãrârii de Guvern nr. 500/2011

a aparut pe siteul inspeciei muncii
freeelis a scris:

zxz19 a scris:

multumesc.

inca o intrebare: ce sporuri introducem?
am vazut in lista ca sunt trecute: sporul de noapte si sporul pt ore suplimentare. Acestea variaza de la luna la luna. atunci ce cuantum introducem?


In acest caz , sporul va fi modificat lunar ...


Este ingrozitor! Sa stam sa modificam in fiecare luna cuantumul.....asa se facea in cartea de munca? Daca avem 100 de angajati fiecare cu cate doua sporuri....ce facem...pierdem timpul sa le trecem in revisal? Propunerea mea este sa fie trecut procentul sporului in revisal si sa trimitem prin posta sau personal statele de plata, asa cum le duceam pentru declaratia comisionului.
Sau si mai bine ar fi, sa existe in revisal o optiune prin care sa preluam situatia salariilor din statul de plata, nu sa le introducem manual. Firmele mari care au personal IT fac deja asta, dar noi cei mici trebuie sa pierdem vremea cu asa ceva.
Vom vedea ce va mai fi...incepe sa ma dezamageasca acest revisal:closedtopic:
Era doar o parere , in carnetul de munca se trecea numai sporurile cu caracter permanent ... sporurile pentru munca de noapte erau trecute numai in situatia in care acea persoana lucra numai de noapte.
Revin cu o intrebare: de ce nu pot intra pe portal, varianta noua?
Am user si parola corecte, le folosesc pentru a intra pe portal, varianta veche. Acolo intru.

Cand vreau sa intru pe varianta noua imi da "user sau parola eronate". Ce sa fie?
M-am luat de ganduri pentru ca alte persoane care umbla cu Revisalul mi-au spus ca au intrat si in varianta noua ca si in varianta veche.

Cine ma poate lamuri? :rtfm:
buna seara

in legatura cu sporurile de noapte si de ore suplimentare - am sunat la inspectia muncii si mi s-a spus ca nu stiu inca cum sa se procedeze, si sa revin maine cu un telefon...si mi s-a mai spus, ca pana atunci sa lucrez pe vechia versiune :)

inca o intrebare: in cazul in care se lucreaza in 3 schimburi - ce selectam la repatizarea timpului: ore/zi sau ore/noapte?
elga50 a scris:

Revin cu o intrebare: de ce nu pot intra pe portal, varianta noua?
Am user si parola corecte, le folosesc pentru a intra pe portal, varianta veche. Acolo intru.

Cand vreau sa intru pe varianta noua imi da "user sau parola eronate". Ce sa fie?
M-am luat de ganduri pentru ca alte persoane care umbla cu Revisalul mi-au spus ca au intrat si in varianta noua ca si in varianta veche.

Cine ma poate lamuri? :rtfm:


Nu prea cred ca ca se mai poate folosi metoda in HG 161 in cazul in care s-a folosit metoda HG 500 Pe ITMon-line e urmatorul anunt:
MENTIUNE: Odata efectuata transmiterea registrului n formatul stabilit prin ultima versiune de specificatii tehnice publicate pe site-ul Inspectiei Muncii ( www.inspectiamuncii.ro ), specificatii conforme cu prevederile HG 500/2011, angajatorul nu va mai putea reveni la formatul anterior de registru (cel conform cu prevederile HG 161/2006).
Acest lucru se impune pentru pastrarea integritatii si conformitatii datelor angajatorilor.

Alte discuții în legătură

Angajat nou in revisal monik09 monik09 in situatia unui nou angajat, pot trece datele in Revisal in varianta veche, urmand apoi la preluare date in versiune noua, sa trec salariul cel tarziu pana ... (vezi toată discuția)
Revisal - probleme de functionare si de completare Cornel  Vasile Cornel Vasile Vin cu rugamintea la toti cei care folosesc acest program sa posteze in acest topic probleme legate de functionarea versiunii noi a Revisal-ului , precum si ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil padicam padicam Buna ziua! Legat de noul revisal,este mentionat faptul ca,la preluare date din vechiul revisal,se preiau automat contractele active si contractele suspendate. ... (vezi toată discuția)