avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
nu cred ca are rost sa ne batem prea mult capul cu acest articol mai ales ca a fost declarat neconstitutional
nu am inteles exact cand aranjarea actelor se face de procurorul care rezolva lucrarea iar numerotarea cusutul parafarea de catre prim grefier si cand aceste operartiuni cu exceptia parafarii se fac doar de catre procurorul de caz? IN regulamnetuld eordine interioara al parchetelor am gasit doua astfel de articole dar nu am inteles cand se aplica unul sau celalalt. Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
nogood, utilizator
IuliaMP a scris:

eu asa il am :

ART. 320^1*)
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.
Instanţa de judecată soluţionează latura penală atunci când din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.
Dacă pentru soluţionarea acţiunii civile se impune administrarea de probe în faţa instanţei, se va dispune disjungerea acesteia.
În caz de soluţionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispoziţiile art. 334 şi 340 - 344 se aplică în mod corespunzător.
Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1 - 6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.
Instanţa respinge cererea atunci când constată că probele administrate în cursul urmăririi penale nu sunt suficiente pentru a stabili că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat. În acest caz instanţa continuă judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun.

Acesta este cel ''bun'' , asa cum a fost introdus prin legea 202/2010 , iar alineatele 4 si 8 sunt redate asa cum au fost ele modificate prin art V din O.U.G 121/2011 . Am codul de procedura penala actualizat la 15 .05.2012 , Ch Beck . Deci cu certitudine acesta este articolul in vigoare . Mult succes

buna tuturor si scuces pt 2 septembrie
am si eu cateva intrebari...daca ma puteti ajuta
sunt din vaslui si m.am insciris si eu pt SNG, dar cum se stie in moldova sunt f m inscrisi , eu am fost pe lista la nr 29 in penultima zi de inscriere.
intrebareile erau :
1. daca doresc sa ma retrag din concurs cand ar trebui sa o fac? sa nu pierd banii de la inscriere?
2. la concursiri de genul asta cat credeti ca este noroc si cat invatat?
3. cand v/ati inscris voi cati erati pe lista, asa informativ?
mai stiu ca la galati erau in jur de 45 inscrisi,vorbise.m cu cineva.
nultumesc si noroc
pt. catalina: 1. Cred că înainte de afişarea rezultatelor privind condiţiile de participare, dar cel mai bine ar fi să suni la tribunalul unde te-ai înscris să soliciţi mai multe informaţii.
2. Părerea mea personală: 10% noroc , 90% invăţat.Pentru că dacă înveţi şi eşti pregătită cu putţin noroc reuşeşti. La întrebarea 3 nu ştiu sa îţi răspund.
Eu consider că nu trebuie să fi speriată de numărul mare al concurenţilor ci trebuie să înveţi şi să ai încredere în forţele tale. Dacă într-adevăr îţi doreşti o carieră în domeniu nu pierzi decât nişte bani, care la urma urmei banii se fac oricând, dar vei câştiga experienţă şi de ce nu, poate te vei afla printre admişi. Mult succes.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)