avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
ssilviutzza a scris:

babypissi a scris:

Buna..ma uitam acum pe subiectele de la procedura civila si am vazut 2 sub. la care nu stiu ce sa cred...1. Daca instanta se declara necompetenta,impotriva hotararii se face recurs zice la raspuns...si parca in cod zice ca nu e supusa nici unei cai...si 2. in cate exemplare se face cererea de chemare in judecata formulata de reclamant impotriva lui P1 si P2,rasp era 3...dar in cod zice ca se fac atatea cati parati sunt ,al 3 ptr cine e?

1-alin 3 al art 158 a fost modificat prin legea 202/2010
2-la art 112 pct 5 se mentioneaza ca se vor alatura atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris pt instanta, eu cred ca la asta s-au referit...

Buna...aha..credeam ca poate e gresit la mine in carte...si in legatura cu a 2 a intrebare asa m-am gandit si eu..dar in cod se referea la inscrisuri ca se face o copie si ptr instanta..si am zis ca poate nu se aplica si la cerere......
Si as mai avea inca 2 nelamuriri....la numirea in functie a gref. informaticieni sefi ,in legea 567 zice ca se face pe 3 ani si in regul. 387 zice ca se face pe 5 ani....cum este de fapt? si 2. la conflictul de munca si asigurari sociale la rasp de la ex zice ca sunt 2 judec si 2 asist,si in lege acum zice ca e un jud si 2 asistenti......s-a schimbat si aici legea intre timp...sau e undeva gresit ? voi cum stiti?
Multumesc..
babypissi a scris:

Buna...aha..credeam ca poate e gresit la mine in carte...si in legatura cu a 2 a intrebare asa m-am gandit si eu..dar in cod se referea la inscrisuri ca se face o copie si ptr instanta..si am zis ca poate nu se aplica si la cerere......
Si as mai avea inca 2 nelamuriri....la numirea in functie a gref. informaticieni sefi ,in legea 567 zice ca se face pe 3 ani si in regul. 387 zice ca se face pe 5 ani....cum este de fapt? si 2. la conflictul de munca si asigurari sociale la rasp de la ex zice ca sunt 2 judec si 2 asist,si in lege acum zice ca e un jud si 2 asistenti......s-a schimbat si aici legea intre timp...sau e undeva gresit ? voi cum stiti?
Multumesc..

Buna...
art 55 alin 1 din legea 304/2004- 1 judecator si 2 asistenti judiciari si cu privire la grefierii informaticieni asa este, in legea 567 art 46 este vb de o perioada de 3 ani, iar in legea 387 art 49- 5 ani, rasp corect este de 3 ani...
pt laura-mirela, consider ca instanta a ridicat corect exceptia. Consider ca se aplica art.187 alin. 2 cpp "cu exceptia cailor de atac , actul efectuat de procuror este considerat ca facut in termen , daca la data la care a fost trecut in registrul de iesire al parchetului este inauntrul termenului cerut de lege pentru efectuarea actului." Actul intr-adevar a fost inregistrat in termen in registrul de iesire al parchetului, dar este o cale de atac.
:slap:....multumesc dandan11
Imi poate spune cineva continutul exact al art 320 indice 1 Cpp,va rog!!!!Am 2 variante si nu stiu care e buna,la amandoua spune ca sunt actualizate!!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)